Folyamatosan fogkieséssel álmodok. Ez mit jelent?
Babona szerint hozzátartozó halála.
Én nem hiszek ebben, de december 20.-n meghalt az egyik távoli rokonunk, amiről 24.-én tudtam tudomást, és aznap reggel a fogammal kapcsolatosan álmodtam.
1-es vagyok, azt lehagytam, hogy nem a te halálodat, hanem rokonodét, ismerősödét.
A testvérem pl. megálmodta a Nagymamánk halálát (kiesett egy foga álmában). De több ismerősöm is mondta már, hogy vele is történt ilyen.
Általában szorongást, veszteségtől való félelmet, önbizalomhiányt, energiahiányt, stresszt, attól való félelmet, hogy valahol nem tudod megállni a helyed.
A halálról való orbitális marhaságot meg felejtsd el, amióta az eszemet tudom, azóta potyognak ki a fogaim álmomban, ha igaz lenne, már az egész családom, az ismerőseim, de még majdhogynem az egész város is kihalt volna körülöttem.
Persze mivel ez gyakori álom és olyat sem ritkán hallunk, hogy valaki meghalt valahol, a korlátolt, babonás ész könnyen összekapcsolja a kettőt.
Krúdy féle álmoskönyv szerint:
"Fog. Fogat enni: halál. Fogad, ha kihull: egy atyádfia meghal.
Az 1756-os könyv szerint: fogadat szádból kiszedni: siralom. Első fogat elveszíteni: nehéz felejtés. Fogaid, ha mind kifutnak: egészségesnek gonosz; betegnek egészséget jegyez. Fogaid ha összenőnek: tévelygés, visszavonás. Rothadt fog, ha kihull: jó. Fejér fog, aranyos fog: jó. Fog (viaszból): szörnyű halál. Fog fehérónból: kisebbség. Üveges fog: halál. Ezüstfog: gazdagság. Fogaid, ha másodszor nőnek: jó. Fogaidat tisztítani: nagy ártalom. Fogaid, ha elédbe esnek: gyermekeid halála. Fogaid nyelveddel kitolni: dolgaidnak jó vége.
*"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!