Saját magamat látni és magammal beszélni álmomban mit jelent?
Úgy értem, hogy mintha egy barátommal, vagy családtagommal, vagy veled, vagy bárkivel személyesen beszélgetnék, csak épp a velem szembenálló valaki az kinézetre én vagyok...
Tehát nem úgy beszélgetek magammal, mint amikor valaki dilid és magában beszél, holott egyedül van, hanem ahogy fent írtam, jelen van a másik, azaz én...
Ez mit jelenthet?
Az a másik ember csak külsőleg vagy belsőleg is olyan, mint te?
Ő egy külön egyéniség? Nem te vagY?
Miről beszéltek?
Álomban nagyon sokszor az jelenik meg, amit az ember ébren szeretne.
Álmidban volt kivel beszélgetned...
Ha tükörképedként láttad, akkor nem írhatod: pont olyan, mint te.
Tükörben nem magadat látod, hanem tükörképed!
Mielőtt bármit válaszolnál, kérlek állj a tükör elé, emeld jobb kezed és figyeld, tükörképed melyik kezét emeli.
A kákán is csomót keresel dubitus! :)
Az álmomban nem a tükörképemet láttam, egyáltalán nem úgy mozdult az illető, mint éppen én. Azért említettem csak a tökürképet, mert a való életben a tükörből tudom, hogy hogy nézek ki külsőleg. Nyilvánvaló, a testalkatomat és a hajam színét még látom tükör nélkül is, de ha nem lenne tükör vagy más olyan felület, amiben visszatükröződik minden, akkor fogalmam nem lenne arról, hogy milyen színű a szemem, milyen a bőr az arcomon, és a többi. A tükörnek hála tudom tehát, hogy hogy nézek ki. És bár az álomban nem volt tükör, a való életben látottak alapján tudom, hogy az, akit álmomban láttam, akivel beszélgettem, az én voltam.
dubitus, képzeld azt, hogy Te és én beszélgetünk! Én a saját arcomat nem látom, csak a tiedet. A te fejedbe nem látok, csak azt tudom, hogy a sajátomban mi zajlik. Te ülsz a kanapén, én a fotelban és beszélgetünk.
Ettől annyiban tér el az álmom, hogy nem tégedet láttalak álmomban magammal beszélgetni, hanem magamat, akit pont úgy észleltem, éreztem, mintha például Te lettél volna. Azaz láttam a külsőmet, de nem láttam a fejembe, és figyeltem mit fog mondani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!