Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ez tudatos álom?

Ez tudatos álom?

Figyelt kérdés
Többször volt tudatos álomban részem, amikor az történt, hogy álom közben rájöttem ,hogy álmodok. Ilyenkor nem csak tudatos vagyok, de befolyásolni is tudom az álmot, az álombéli helyszínt, személyeket, illetve azt is, hogy mi történjen. De volt részem egy másik típusú álomban is. Erre vonatkozna a kérdésem. Ez abban tér el az előbbitől, hogy nem én irányítom, minden rendkívül valóságos, minden logikus. Teljesen tudatosan vagyok ott, tudom ,hogy álom, de nem találok hibát és a legérdekesebb, hogy nem úgy látok, ahogy az életben, hanem minden sokkal élesebb, minden szín sokkal színesebb. Talán abszolút látás? Úgy látok, mint amikor egy nagyon drága fényképezőgép fotóját látod és a kép szebb, mint az életben. Általában egy városban vagyok és minden él, minden járókelő más, nincs ismétlődés, minden valóságosnak tűnik. Van, hogy csak az embereket figyeltem, van, hogy a tájat és nem találtam hibát. Mi ez, tapasztalt valaki ilyet?

2014. szept. 17. 14:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen tapasztaltam.És tetszik ahogy elnevezted, " abszolút látás" nem is lehet szebben kifejezni.Nálam rendszerint akkor jön ilyen élmény, mikor reggeli ébredés után még visszafekszem és vissza is alszom kicsit.Pontosan úgy, ahogy te is leírtad:én is általában utazom ilyenkor, vagy szép, idegen városban vagyok, mindent nagyon színesen, élesen látok, minden logikus, valóságszerű és nagyon aprólékosan meg tudok figyelni egyszerre sok mindent.Valamint a legtávolabbi tárgyak, épületek minden apró részletét észreveszem és teljességgel meg tudom figyelni egy szempillantás alatt.Szoktam ilyen álmomban érdekes emberekkel is találkozni, beszélgetni, és a beszélgetés mindig fontosnak tűnik.És ami még különös, hogy több ilyen álmomban láttam már érdekes fémpénzeket.Aranyszínűek voltak és szögletesek, nagyon fényesek.

Szeretem ezeket az "álmokat", nagyon érdekesek és kellemes tapasztalatok.

Azt gondolom ezek nem is álmok igazából, hanem ilyenkor a lelkünk (tudatunk) egy másik dimenzióban tartózkodik.

2014. szept. 17. 18:03
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a beszámolót, és örülök, hogy más is tapasztalt ilyet. Számomra is jó élmény. Nekem egyébként ezek a városok hasonlítanak a mi városainkhoz technológiai szinten, csak általában szebbek. Láttam olyan belvárost, ami kinézetre olyan volt, mint az olasz - német belvárosok, csak minden még ennél is szebb és kicsit fantáziadúsabb, hatalmas arany kupolás templomok. Aranypénzt nem láttam. Beszélgetést többet is hallottam ,ahogy az emberek egymással beszélgetnek, de én nem igazán szoktam velük, csak megfigyelek és sétálok. Lehet azért, mert mint az életben is, nem látok ismerősöket az utcán. Te milyen beszélgetésekben vettél részt? Ha ezt nem itt szeretnéd elmesélni, küldhetsz levelet is privátban. Én is arra gondoltam, hogy ez a világ egy másik dimenzióban létezhet. De ma már van egy másik elméletem is. Az, hogy ezek is álmok, nem másik világ, csak a tudatom teljes mértékben tudatos, mint egy álombeli megvilágosodás. Tehát a tudat teljes mértékben tudatos és ettől az álom nagyon valóságszerű, az érzékeink pedig felerősödnek. Ezt egy ismerősöm mesélte egyébként. Nem tudom mi lehet az igazság.
2014. szept. 18. 08:17
 3/4 valakivagyok91 válasza:

Sziasztok!

Nekem is szokott különböző időközönként hasonló élményem lenni.

Pl. múlt este,hirtelen "nyomást" éreztem a szememen,hogy nem bírom nyitva tartani.Fáradtságot nem,csak ezt a nyomást,mintha hipnózis alá kerültem volna,nem tudom másképpen magyarázni.

Szóval becsuktam a szemem,de ébren voltam,tudtam hol és hogyan fekszem az ágyban,tudtam,hogy mi van körülöttem,hogy ég a villany,mert nem volt erőm lekapcsolni stb. Aztán hirtelen hangos férfi beszélgetést hallottam,mintha ott ültek volna mellettem és valamiről beszélnek.Egy régi,fapadlós kocsmát láttam,egy asztalnál ültek,én meg mellettük a földön feküdtem(az ágyamban) és hallgattam őket,közben arra gondoltam,hogy ők miért nem látnak engem?! Mindent nagyon aprólékosan megfigyeltem rajtuk,végig tudtam,hogy beszélni akarok velük,de nem bírtam az ágyban mozdulni sem.Blokkolva volt mindenem.Nem féltem,inkább kíváncsi voltam...miközben erre gondoltam,édesanyám hangját hallottam,amint a nevemet ismételgeti(ő nem tehette,a másik szobában aludt) és ezután tudom,hogy elaludtam. Egy üres,sötét épületben ültem egy széken,nem láttam senkit,de beszélt hozzám valaki.Kérdeztem tőle,hogy miért látom és hallom ezeket az alakokat.A válasz az volt,hogy "mert te erre sokkal érzékenyebb vagy"...itt felébredtem.Az épületes rész tudtam,hogy álom volt,hogy azt álmodtam,de ami előtte volt,ott nem aludtam.Teljes tudatomnál voltam.

Éber állapotomban is előszokott ilyen fordulni. Pl sétálok az utcán és hirtelen,minden megszűnik körülöttem.Más embereket látok,hallom ahogyan beszélnek,de én nem tudok hozzájuk szólni,nem is látnak engem.Pár másodpercig tart az egész,de nagyon furcsa.

2014. dec. 28. 12:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Érdekes, amit írsz. Nekem úgy tűnik, hogy félig itt voltál, félig az álomban, mintha a kettő között ragadtál volna. De ez mégsem tudatos álom szerintem, mert tudatos álom alatt az álomban vagy és nem hallod közben a külső zajokat. Tehát ez valami új dolog lehet, amit átéltél. Amit írtál, hogy séta közben is történik hasonló. Ezt kifejtenéd. Nem hallottam még ilyet, inkább úgy tudom elképzelni, hogy pillanatnyi hallucinációt élsz át. Tehát inkább hallucináció, mint álom. Szerinted?
2015. jan. 1. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!