Álomkontroll. Ki mit tesz akkor ha álmában egy sötét szobában vagy lakásban nem tudja felkapcsolni a villanyt? Mit tesz ellene? Mit lehetne ellene tenni? ( Most nem a jelentésére vagyok kíváncsi)
Rájöttem arra, hogy irányítani lehet részben az álmainkat. Elég sok mindent be tudok folyásolni, ha tudatosan álmodom - tehát tudom, hogy épp álmodom. Így már szinte nincsenek is vagy csak ritkán rémálmaim,
-ha valaki utánam eredt, hogy megöljön, vagy szörnyek jöttek utánam, szembe fordultam velük és én bántottam őket, vagy csak tudtam, hogy álmomban úgy sem halok meg
- a mély víztől is nagyon féltem kiskoromban, bár ma is tartok tőle, ott tudatosítottam, hogy tudok álmomban víz alatt is levegőt venni, tehát nem fulladok meg, így még ha többször meg is jelenik álmomban a mély víz, még ma is,már nem "fenyegetően"
Meg számtalanszor tudok repülni,meg különböző dolgokat befolyásolni, egyedül a sötétség fogott ki rajtam. Biztos már sok embernek volt ilyen álma, ha máskor nem is, gyerekkorban biztosan találkozott vele.Mivel olyan megfoghatatlan, nem tudom milyen agytrükköt lehetne kipróbálni, hogy azt is ki tudjam játszani. Egyszerűen csak próbálom felkapcsolni a villanyt, és vagy egyáltalán nem lesz fény, vagy pedig csak pislákol egy kicsit majd kialszik.
Olyan ez mint a Harry Potterben a mumus.
( A mumus azzá változik, amitől a varázslat elvégzője legjobban fél. Ezt változtatja át a Commikulus varázsige egy vicces szituációra, amitől a mumus hatalma megtörik.)
Most a sötétség a mumus és kellene rá egy jó varázsige. :)
Ez előtt a villanykapcsolós álom előtt nem szokott egyéb furcsa érzés jönni?Például bénultság?Vagy valami egyéb különös jellegzetesség?Gondolkozz el rajta, ugyanis lehet, hogy ez nem is kifejezetten álom kategória, mivel rengetegen átélik ezt testen kívüli élmény során,általában úgy szokott lenni, hogy azt hiszik, ébren vannak, vagy bénultságot tapasztalnak és szeretnék, ha a zavaró érzések megszűnnének, fel akarják kapcsolni a villanyt, de sehogy sem sikerül, vagy ha sikerül is, csak gyenge fényt ad.Sokszor a járás is nehezített ilyenkor, mivel az ember azt hiszi, a fizikai testében van és természetesen azt szeretné használni, de ez itt már másként működik...a tudat irányítja az embert, a puszta kívánság, a tudati parancs segítségével képes csak megvalósítani dolgokat, nem pedig a keze-lába segítségével.Tehát ha szeretnéd, hogy világosság legyen, akkor nem a villanykapcsolót kell babrálni, hanem fényt kell odakívánni, képzelni...
Ez hasonlóan működik, mint a tudatos álom, de nem az!Tehát érheti az embert az a kellemetlen meglepetés, hogy nem képes irányítani.Az asztrál dimenzió máshogy működik, mint a tudatos álom, itt nehezebb teremteni.
De ha nem fogsz félni és lesz kedved kísérletezni, megfigyelheted majd, hogy valószínűleg lesz ilyenkor képességed rá, hogy láss a sötétség ellenére is, tehát a fény voltaképpen nem is olyan fontos itt.
Benyúlok a zsebembe, előveszem a tűzkövet és csinálok fényt, nem gond :)
Mondjuk nekem nem szoktak rémálmaim lenni - olyan legalábbis, amire emlékszem :D
A megoldás egyszerű, csak mondanod kell, és megtörténik:
"Fényt!"
"Világosság!"
Ez tudatos-álomban mindig bejön. Ha elsőre nem jön be, harmadikra már biztos meglesz, csak ismételgesd párszor!
Múltkor felpörgettem az utcán járókelő álomalakjaimat, és együtt fiesztáztunk: "Fényt! Világosságot!" - kurjongatta mindenki szökdécselve, vigyorogva :) Fényárban úsztak az esti utcák, a csillagok is felragyogtak. Nagy buli volt... \o/
#1. válaszoló
" A mély vizeset azért sikerült megoldanod, mert az életben is sikerült azt a fajta problémát leküzdened. Tehát lehet, hogy az egy vizsga, egy költözés vagy egy konfliktus miatt volt, ami megoldódott."
Az igaz, hogy a rémálmunk valamilyen félelmünket testesít meg, de ilyen mély rejtett tartalmak nincsen álmaimban. A mély vizes álom attól van/volt mert kiskoromban majdnem belefulladtam a vízbe. Aztán az agyam minden rosszat még hozzáfűzött. Cápák, óriási polipok,krokodilok a vízben. Ezeket a fenti trükkökkel le tudtam küzdeni.
A valóságban viszont még mindig nem merek mély vízbe menni, sőt, ha víz alatt lennék egy cápával, azt hiszem ott kapnék szívinfarktust :) Mivel tudom, hogy az egyik csak álom, nem halhatok meg, a másik meg a valóság. A sötétségtől nem félek kifejezetten, kiskoromban féltem, csak olyan kellemetlen, nyomasztó, főleg ha nem tudsz ellene mit tenni. Meg van amikor nem csak a sötétség van ott, hanem tudom, hogy valószínűleg mindjárt felbukkan valami álmomban ( de csak álmomban,mert tudom, hogy megtréfálhat az agyam, a valóságban nem félek szörnyektől vagy ilyesmi). Persze tudom, nem tud bántani, de mivel nem látom, nyomaszt, hogy nem tudom mi vár rám. Olyan már volt, hogy azt álmodtam, hogy az ágyamban feküdtem, felkeltem és láttam, hogy sötét a szoba. Gondoltam alszok tovább, becsuktam a szemem, és valami lehúzta rólam a takarót, de én nem engedtem el, így engem is húzott magával. A takaróm eltűnt sok kis fiókban, mikor belenyúltam egy rágcsáló volt benne ( egyébként szeretem őket), kivettem és körülnéztem a házban, csak a konyhában volt egy pici pislákoló fény, több lámpát nem is tudtam felkapcsolni. Majd a markomban lévő kis mókust ( azt hiszem az volt) simogattam, és leharapta az ujjam. Pedig egyáltalán nem félek a rágcsálóktól, egyszerűen rosszat generálta az agyam- gondolom a nyomasztó sötétség miatt.
#2. válaszoló
Nincs semmiféle bénultság előtte. Szabadon tudok mozogni, ahogy akarok, csak világosságot nem tudok csinálni. Egyébként valóban látok valamennyit, nincs teljesen korom fekete, de csak annyit, mint amikor kimész a konyhába és besüt egy kicsit a holdfény vagy esetleg az utcai lámpák körvonalat adnak a benti tárgyaknak.
#3. válaszoló
Bár nem tűzkőre, de gyufára már gondoltam. Viszont az is csak nagyon minimális fényt ad, és épp hogy csak a környezetemet tudom kicsit világosabbá tenni, én ennél nagyobb világosságra gondoltam.Az nyugtatna meg, ha mindent látnék magam körül. Meg egy idő után a gyufa is kialudna.
#4. és 5. válaszoló
Érdekes, hogy nálad kivilágosodik a lámpa, én hiába néztem, nem lett világosabb. Sőt, még ha sikerül is párat felkapcsolnom, rövid időn belül kiégnek és csak 1-2 db marad, de annak sincs nagy fénye, tényleg mint ha csak picit izzana az izzószál.
Pont tegnap este volt olyan álmom, hogy kijöttem a sötét házból és megörültem, hogy kezd feljönni a nap. Erre újra sötét lett, és az utcai lámpák is bekapcsoltak. De majd még igyekszem :)
Köszönöm nektek az eddigi kommenteket, esetleg ha valakinek van még ötlete, gondolata, szívesen olvasom :)
Képzelj oda egy ablakot :D És épp nappal van, besüt a nap, nagyon kellemes érzés...
De lehet nem fog használni
vagy mindenhol ablak lesz, amerre nézel
Akkor ébredj fel vagy válts álomtörténetet
Nekem se jön össze mindig. Bár nálam legtöbbször nem a szoba sötét, én nem látok rendesen vagy nem bírom kinyitni a szemem. (Gyakran ébredés előtt, vagy kényelmetlen - nyugtalan alvás hatására)
Szerintem ez leginkább az adott alvási fázissal függ össze, ha csak nincs valamilyen megoldatlan problémád vagy félsz a sötéttől. Hasonlóan a zuhanás érzéshez alvás-ébrenlét határán.
Mély vízzel a félelmed miatt álmodtál, az átélt trauma miatt, a tudatalattid így reagált, mivel egészséges, erős személyiséged ezért sikerült az álombéli krízist megoldanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!