Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Kedves értetlenkedve álmodó...

Kedves értetlenkedve álmodó ifjak, úriemberek, dámák, mindenki.! Szerintetek?

Figyelt kérdés

Az álom nem jelent SEMMIT. Még ha a párod elveszítéséről szól, ha a fejedbe mászik egy pók, lezuhansz a 4. emeletről egy cápa szájába, ez nem azt jelenti, hogy neked most szerencsés, vagy nem szerencsés napod lesz! Megmondom mit jelent: SEMMIT. Ennyi. A tudatalattid dolgozik este mindenféle összeszedett emlékből, érzésből! Úgyhogy kérek mindenkit, hogy próbáljon meg kicsit belegondolni, hogy vannak fontosabb dolgok is az életben mint hogy a "fejembe mászik egy pók".

Azt megértem az ezotériával kapcsolatban hogy bolygókból jósolnak valami Túlzott ökörséget, mivel van alapja. A bolygók! Mivel a gravitációs erejük hatással van az élőlényekre, de könyörgöm álmokkal ne hülyítsük már egymást, annyira nonsense. Elnézést a kulturálatlan megfogalmazásért. Inkább ismeretterjesztőnek indítom ezt a kérdést. Köszi!

2014. jún. 4. 11:11
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Ha nem gondolkozunk furcsa dolgokon, akkor hogy juthatnánk előrébb?! Hát persze, ezzel én is így vagyok. De....

Engem is lenyűgöz az evolúció, majdnem annyira, mint téged. Elképeztő, hogy egy microba kis atomi 'eltorzulás' után képes volt érzékelni a fényt. Majd ez általi képessége lehetővé tette az előnyösebb túlélésre. Ugyan így a kutyák sokrétűsége.

Anno a farkasok rájöttek, hogy ha együtt élnek az emberekkel, sokkal jobb megélhetést biztosít számukra, mint a vad életmód. Így az emberek elkezték tenyészteni őket, amelyik meg közelebb állt hozzájuk - bunda színében, magasságban, a szőr tulajdonságaiban - őt megtartották.

Amelyik túl él, az marad meg. Így én is elszoktam csodálkozni az élet sok oldalúságában. Mennyi mindenen mehettek keresztül, hogy idáig eljussanak.

...Viszont: Aki egy álomra alapoz egy jövőt - akár holnapot, vagy heteket -, az enyhén kifejező is lehet. Megfejtheted az álmaid, ha úgy tartod kedvedre valónak. De hogy erre is alapozz valamit. Az .... jah. Nem akarok senkit megsérteni.

2014. jún. 4. 12:13
 12/37 anonim ***** válasza:
75%

"A tudatalattid dolgozik este"

Bizony. És a tudatalattid is a te tudatod része. Valamiért ott van az, lenyomva, elfojtva. Ezért szoktak az álmokkal foglalkozni. Mert jobb, ha tiszta fényes az a "tudatalatti", nem tele elfojtott dologgal, amelyek BÁRMIKOR atavisztikus erővel feltörnek. Ilyen kor van az, hogy "nem ezt akartam mondani, csinálni", és mégis azt csinálta, mondta. Nehéz az álmokat megérteni- mert a racionális tudatrész ki van kapcsolva, alszik, és ezért irracionális az egész.

Más: Megálmodtam egy rokonom halálát: pont amikor meghalt, éjjel abban az időben, felkiáltottam, még "tanúm" is van az eseményre, aki erre felébredt.. Másnap tudtam meg, hogy akkor halt meg. Nem kell elhinned, meg nincs is jelentősége,hogy elhiszi-e valaki vagy sem. De mivel egy határozott SAJÁT ÉLMÉNYEM van, történetesen nagy ívben teszek az ismeretterjesztő előadásokra, melyek azt mondják, ilyen nincs.

2014. jún. 4. 12:15
 13/37 anonim ***** válasza:
75%

"Anno a farkasok rájöttek, hogy ha együtt élnek az emberekkel, sokkal jobb megélhetést biztosít számukra, mint a vad életmód. "

- és a domesztikálással az agyuk 30%-kal csökkent. Csodálatos a világ, valóban!

2014. jún. 4. 12:17
 14/37 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy a farkasok jöttek rá bármire is, hanem az ember kerítette őket hatalmába. A kutyák sokrétűsége pont nem az evolúciónak köszönhető, szét lettek tenyésztve, ezért van kiscsikó méretű pöttyös dán dog, és ezért van gúvadt szemű pincsikutya. Máig nem értem, hogy csinálták, de a kutya nagyjából már az ember műve.
2014. jún. 4. 12:27
 15/37 anonim ***** válasza:
#13 feltehetően olyan tulajdonságokat vesztettek el/csökkentek, aminek már evolúciós szempontból nem volt jelentősége, vadászat, ilyesmi.
2014. jún. 4. 12:27
 16/37 A kérdező kommentje:

8-as: Nem írok több nonsense-t. De most fel ne vágd az ered :D

9-es, "A világegyetemet ha fel tudod fogni úgy mint egy önállóan működő szervezetet, akkor láthatod át az álmok jelentőségét is." Erre tudnál konkrétumot mondani? Kissé zavaros. Azon kívül hogy a csillagok 'gyermekei' vagyunk, mert ezzel én is tisztában vagyok.

11-es: Rendben, akkor legyen innentől kezdve ez olyan, amiben van!

Elhiszem amit mondasz, csak azért szoktam hátat dobni az ilyenektől, mert van, aki a tömegből való kiemelkedése miatt írogatja az efféle gondolatokat. Ugye itt most nem rád gondoltam. És őszinte részvétem a rokonod halálát illetően.

13: Ilyen az élet. Ez további fejlődéshez vezet, amit érthetsz negatív, vagy pozitív irányúnak is. De még attól elképesztő :)

2014. jún. 4. 12:33
 17/37 anonim ***** válasza:

Tényleg nem jelentenek semmit, csak tudod, akik az ezotériába járnak, vannak olyan buták, hogy nem olvasnak, nem néznek körül a világban, csakis a saját kis elképzelt világukban vannak és hoznak hibás döntéseket. Ez IQ kérdése. De akinek nincs elég ahhoz, hogy felfogja, hogy semmit sem jelentenek, annak megmagyarázni sem tudod. Nem tudják mi az a tudomány, nem tudják, hogy körülbelül 100 éve tudjuk pontosan, hogy miért álmodunk. Pontosan ugyanolyan megmagyarázott jelenség, mint a naplemente. Pár száz éve, még az is EZO volt... csak sokan buták ezt felfogni.

Az ég világon semmit sem jelentenek. Az agyunk így dolgozza fel a múltbéli eseményeket. Az egész napos pörgés után az egyetlen lehetősége "leltárazni" az éjszaka van, a REM fázisban alvás során. Ekkor képeket elevenít fel a múltból, így dolgozza fel őket. Mindig arról álmodunk valamilyen szimbolikus formában, ami már a múltban megtörtént velünk, vagy ha sokat gondoltunk rá. Ha sokat gondolok egy lányra, akkor nagyobb eséllyel lesz benne az álmomban, mint bármi más, amit aznap tettem. És akkor jönnek a csodálkozó kérdések, hogy mit "jelent, hogy vele álmodtam"... Semmit. Sok róla az emléked -> nagyobb eséllyel kerül a feldolgozási leltárba. Az agyad így regenerálódik. De magyarázhatom. Most meg kapom a mínuszokat a kicsit obszcén stílusom miatt, mert volt merszem butának hívni azokat, akik évek óta tévhitben éltek. Hát tessék. Majd egyszer rájöttök, hogy igazam volt.

2014. jún. 4. 12:35
 18/37 A kérdező kommentje:
14-es: Gondolod, hogy az állatok nem képesek alkalmazkodni? Az ember akarva akaratlanul is változtatja környezetét, és ez nem csak ránk igaz. Az őseink is hasznukat vélték a farkasokban a vadak megtalálásában, illetve a tanya őrzését illetően, mivel régen még az embernek is voltak természetes ellenségei. Ez a kapcsolat oda-vissza kölcsönös.
2014. jún. 4. 12:40
 19/37 anonim ***** válasza:
23%
Az álmok csak a tudatalattit szimbolizálják, vagy a veled történteket, de vannak itt bar...mok, akik spirituális baromságot látnak az álmokba és aszerint értelmezik azokat hát egészségükre.
2014. jún. 4. 12:51
 20/37 anonim ***** válasza:
Feltétlenül le kell barmozni azokat, akik másban hisznek? Úgy értem, miért kell ellenségeskedni, primitívkedni? Ha valaki nem tudja kulturáltan megfogalmazni a véleményét, miért tartja magát többre másoknál?
2014. jún. 4. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!