Mit jelent ha azt álmodtam hogy megöltem a szerelmemet?
Yuno, te vagy az?
Ne aggódj, nincs jelentősége max sok horrort vagy helyszínelőket néztél.
Csáth Géza: A béka
PONTOSAN erről szól!
Az álmodó egy undorító varangyot talál a konyhában (konyha: női princípium, a nők helyisége). Aztán leírja, hogyan ölte meg, majd felébred, látja a szeretett feleségét hajnalban, ahogy édesen szuszog. Két hétre rá meghal a feleség is. Vagyis a novellában az imádott feleséget az álmodó azonosította a rút meggyilkolt varanggyal.
Az, hogy valakit szeretsz, az azt jelenti, hogy utálod is, mert idegesít. Anakreon is megmondta anno: Gyűlölök és szeretek. Minél közelebb kerülsz valakihez, annál radikálisabb érzéseid lesznek iránta. Én elhiszem, hogy szereted. De figyeld meg a párokat: nagyon sokszor vitatkoznak, úgy tűnik, utálják egymást, és hogy nem férnek meg. De ez azért van, mert vonzódnak egymáshoz és tudat alatt nem tudják felfogni, hogy el kell bírni a másik hülyeségeit, aztán elfogadják. Ez így van. Ez jelenti azt, hogy szereted: egyszer sírva megcsókolnád, másszor kinyírnád, mert elviselhetetlen. Ne aggódj, ha ilyet álmodsz, ez természetes. Csak amit elnyomsz a tudatoddal (azt, hogy sokszor bántanád őt), az előjön az álmokban, a tudatalattidban raktározódik. Rengeteg film szerelmi szála e köré orientálódik: a főgonosz csaj/pasi azért nyírja ki/hagyja ott azt az embert, akit szeretett, mert valami oknál fogva egy óvatlan pillanatban a szeretet a mellette folyamatosan, titokban haladó féktelen gyűlöletbe vált át.
A másik, hogy az álmod főszereplői mindig azok a személyek/gondolatok, amik legjobban foglalkoztatnak téged.
Száz szónak is egy a vége: ne aggódj amiatt, mert álmodban megölted őt, ez természetes is lehet, bármennyire hihetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!