Olyan helyekről is szoktam álmodni ahol a valóságban még sosem jártam. Nem is láttam ezeket a helyeket azelőtt sehol. Hogy lehetséges ez?
Az agy nem gyárt információt, hanem a meglévőkből rakja össze azokat. Az adott helyszínt már láttad valahol, amely rögzült a tudatodban vagy a tudatalattidban, és onnan szedte elő az agyad.
A "mentalisták" ezt a képességet használják fel számos trükknél, hogy a tudatalattit stimulálják olyan infókkal, amit "nem vesz észre" a páciens.
Lehet, hogy az adott képet egy orvosi rendelőben egy betegnél lévő újság címlapján láttad. Egyetlen pillanatra. Vagy az utcán sétálva egy étteremben éppen az ment a tévében és te odapillantottál. Ezek a jelentéktelen dolog azonban rögzülnek, és a jövőben az agyad képes ezt felhasználni.
Egyébként nem ez volt a kérdés.
De ha már válaszoltál. Miből gondolod, hogy az agy nem tud információt gyártani? Én úgy tudom, hogy a tudósok még nem ismerik teljesen az agy működését.
Utolsó
Ez csupán feltételezés, nem pedig bizonyított tény. Ne közölj tényszerüen elméleteket, mert nem szép dolog!
Ugyan úgy elitélem a briteket meg a spanyolokat, meg az összes kizsákmányoló, embertelen csicskát.
Nem tudsz olyan érvet felhozni, ami igazolná ezen emberek múltbéli tetteit. Ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!