Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Kiszálltam a testemből?

Kiszálltam a testemből?

Figyelt kérdés
Barátnőmnél aludtam, és oldalasan átölelve, álmomban éreztem hogy ott fekszem ugyanabban a pózban és a TV is ment, és arra is emlékszem hogy mi ment, de nem tudtam mozogni, és akármennyire ordítottam nem jött ki hang a számon, és akkor úgy éreztem kiszálltam a testemből és láttam magunkat meg a TV be ami ment, de teljesen magamnál voltam de a testem nem mozgott, és addig próbáltam rázni magam amíg fel nem ijedtem, és tiszta izzadt voltam és ugyanabban a pózban voltunk meg a TV be is ugyanaz ment, és ez most mi? :S
2014. febr. 8. 11:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Álmodtál.
2014. febr. 8. 12:25
 2/9 A kérdező kommentje:
de éreztem hogy magamnál vagyok, tiszta durva
2014. febr. 8. 12:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Valamelyik nap nekem is ez volt. Nekem annyi kbséggel, hogy elértem ezt az állapotot amit te is írsz és azt éreztem, hogy valami erő (végig csak erőt éreztem de nem társult hozzá se alak, semmi) szóval azt éreztem, hogy egy erő fogja a két lábamat és le akar húzni az ágyról. Annyira valósághű volt az egész, de közben végig magamnál voltam, csukva volt a szemem, aludtam de amolyan éber álom volt tudtam hogy nem valóság. Viszont én sem tudtam megmozdulni, mintha lebénultam volna. Nagynehezen felkeltem, viszont én újra akartam ezt a valamit érezni, mondom nem fog kibabrálni velem ez a valami. És újra lefeküdtem, becsuktam a szemem és kezdtem elérni újra azt az állapotot. Olyan zuhanás féle amit éreztem közben, máshogy nem tudom leírni. Ahogy éreztem, hogy kezd megint elnehezedni a testem, éreztem ezt a zuhanást, jött ugyanaz az erő ami előtte elkezdett húzni az ágyról és próbáltam tartani magam azon a szinten, mert tudtam ha tovább "zuhanok" akkor elalszok, így pedig elkezdtem irányítani azt a valamit. Ekkor már kívülről láttam énis az egészet de valahogy eggyé váltam azzal az erővel mintha az is én lennék és a testem körül elkezdtem mozgatni ezt az erőt. Éreztem mindent a testemen mintha valaki simogatna. Aztán megint mikor fel akartam kelni jött ez a bénulás érzés amiből nagynehezen "kitörtem" és újra tudtam mozgatni a kezeim. Utána még 1x, "visszamentem" ebbe az állapotba, de után elkezdtem félni hogy mivan ha addig "zuhanok" míg soha nem tudok felkelni és akkor teljesen felébredtem. Egyik ismerősömnek meséltem aki valamelyest ért ezekhez a dolgokhoz. Ő kérdezte hogy kipihentnek, vagy fáradtnak éreztem magam mikor felkeltem. Mondom fáradtnak, azt mondta semmi gáz nincs, ilyenkor elvileg el tudja az ember hagyni a testét. Mondjuk én ezekbe nem hiszek, boccs ha hosszú lett csak elég friss még nekem is az élmény.:)
2014. febr. 8. 13:15
 4/9 A kérdező kommentje:
Hm, érdekes dolgok ezek... nekem gyerek koromba is rengetegszer volt olyan hogy nem mozdultam de felakartam kelni és tudtam hogy magamnál vagyok és ráztam a fejemet de nem mozdult de ahogy ráztam általában felszoktam rá ijedni, de ma is bennem volt a félsz amikor nem tudtam mozogni szóval rendesen magamnál voltam szerintem... :S
2014. febr. 8. 13:27
 5/9 anonim ***** válasza:
én ezt csak a kimerültséggel, vagy fáradtsággal párosítom, nagy mizériát nem kerítek neki. Az agy fura dolgokat tud művelni, főleg ha le van fáradva én pl. olyat hallucináltam pár hónapja hogy azt hittem betojok.:) Én egyébként megfigyeltem ezek az alvászavarok általában olyan időszakokban törnek rám amikor sokat alszok, lustálkodok. Mostanában pl. sokat vagyok itthon, szinte semmit nem csinálok amibe elfáradnék, és sokat alszok. Ez az eset is egy délutáni alváskor volt.
2014. febr. 8. 13:33
 6/9 Passiflora ***** válasza:
33%

Először is szeretém hangsúlyozni, hogy nem értek a témához, de laikusként olvasva a leírásodat, az volt az első gondolatom, hogy amit megtapasztaltál, annak több eleme emlékeztet arra, amit az alvásparalízisről olvastam.

Ha gondolod, eseteleg olvass utána az interneten, hogy mi ez a jelenség, megmagyarázhatja-e, amit átéltél.

"Az alvási paralízis közvetlenül elalváskor vagy felébredéskor, rendszerint háton fekve jelentkezik. Legjellemzőbb tünete a mozgás‐  és beszédképtelenség.

Ez az állapot néhány pillanatig, ritkábban több percig is eltarthat, ezalatt az ember egyre növekvő  félelmet él át , nyomást érez a mellkasán vagy egyéb testrészein, valamint különböző, fantasztikus vagy rémisztő  hallucinációkban lehet része.

A bénultságot kísérő hallucinációk skálája széles: míg egyesek a mozdulatlanságon kívül nem tapasztalnak semmit, mások különböző hallási, látási, helyzetérzékelési és tapintási hallucinációkról, lebegő érzésről és testen kívüli élményekről számolnak be. Ezeket az érzékelési élményeket összefoglalóan alvás‐közeli vagy alvásfüggő  hallucinációknak nevezzük."

forrás: [link]

2014. febr. 8. 14:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt elolvasom :)
2014. febr. 8. 14:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Alvásparalízis.
2014. febr. 8. 16:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Olykor az álmok is tűnhetnek valósnak.
2014. febr. 8. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!