Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért van ez az érzés?

Miért van ez az érzés?

Figyelt kérdés
2 szer tapasztaltam.Elaludtam de felébredtem aztán semmimet sem tudtam mozgatni.Mint ha béna lettem volna,egy hang se jött ki a torkomon.Biztos hogy ébren voltam mert hallotam ahogy anyumék beszélgetnek meg a tv-t is hallotam láttam a falat is bár anyuék azt mondják nyugidtan aludtam és a szememet se nyitottam ki.Aztán olyan érzésem volt mintha felültem volna és beszéltem de ilyen re se volt példa .Normális válaszokat lécci.
2014. febr. 1. 14:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
google -> alvásparalízis
2014. febr. 1. 15:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Alvási bénulás vagy, ahogy a többiek ismerik az alvásparalízis a vérnyomással magyarázzák. Egy másik oka az, hogy a REM alvás idejére a szervezet ideiglenesen lebénítja a vázizmokat az alvajárás és az alvabeszélés elkerülése érdekében, és ez a felriadás után is hat. Néha a szívizom is lebénul, ami

halált is okozhat. Az izolált alvási bénulás paralízis vagy alvásparalízis) közvetlenül

elalvás előtt, vagy felébredéskor jelentkezik,

és legfeljebb egy-két percig tart. Az érintett

a szemén kívül egy izmát sem tudja

megmozdítani, így még beszélni sem tud.

Gyakran kíséri félelemérzet, társulhatnak

hozzá hallucinációk (lidércnyomás), vagy

testen kívüli élmény. Előfordulhat

egészséges személyeknél, vagy

kapcsolódhat alvási rendellenességekhez.

Doktor

2014. febr. 1. 16:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha az előző képes volt rákeresni wikin, és szó szerint kimásolni, akkor szerintem ezt te is meg tudod tenni.
2014. febr. 1. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!