Vegetáriánus vagyok, rendszeresen rémálmodom, hogy húst eszem. Szerintetek mit jelent ez? 22/N
Tehát kb 1 éve hagytam fel a húsevéssel, egészségügyi okok miatt, (fokozott a koleszterintermelésem, így a lehető legkevesebb koleszterint szabad csak bevinnem étellel, orvos javasolta, hogy az állati eredetű koleszterinnel hagyjak fel) ami azóta nagyjából így, ezzel az étrenddel, amit követek helyreállt.
Amikor elkezdtem a vega táplálkozást, még nem hittem volna, hogy sosem fogom már kívánni az állati eredetű táplálékokat (tejet és tojást nagy ritkán még fogyasztok) és hogy elviekben is érint majd a probléma.
Tényleg csak egészségügyileg volt rá szükségem, de ez alatt az egy év alatt odáig jutottam, hogy már hányingerem van a hús látványától, szagától is.
Az utóbbi pár hónapban azonban rendszeresen visszatérő álmom a húsevés.
Álmodtam már arról, hogy anyukám süteménynek álcázott egy hurkát és már a torkomon volt, mikor mondta, hogy disznóbőr, disznóháj van belesütve. Álmodtam már olyat is, hogy a torkomon éreztem a sushi falatot (a vega sushit amúgy imádom, magam rendszeresen tekerem otthon, egyébként a japán konyha nagyon szimpi) és mondta a szakács, hogy halhús is van benne. Vagy olyan álmom is volt, hogy darált marhahúsos paradicsomszósz van a számban és ki kellene köpnöm, mert gusztustalan ugye, de sehogy se megy és lecsúszik a torkomon.
Ilyen rémálmok után rendszeresen úgy ébredek fel, hogy levegőt is alig kapok, hörgök, fuldoklok. Egyszer arra keltem, hogy teleköpködtem a párnámat. :D
Mindenesetre elgondolkodtatott a probléma, hogy miért álmodok ilyesmiről, mi lehet a jelentése az álmaimnak.
Szerintetek?
"Éhes disznó makkal álmodik"!
A szervezetet nem lehet becsapni!
Csak a szokásos kiegyenlítődés (történik veled).
Ez az univerzum így működik, bármilyen erőhatást ellensúlyoz (kiegyenlít).
Egyetemes Kiegyenlítődés elve : én magam értettem meg és fogalmaztam meg (leginkább a magam számára).
Tudod, ahol vonzás van, ott taszítás is van.
(az egyik félről persze mindig hallgatnak - ez egy aberráció)
Érdekeseket írtok, köszönöm a válaszokat.
Nem tudom, mihez kezdjek, mit gondoljak.
Ez alatt az 1 év alatt tényleg eljutottam arra a szintre, hogy magának a húsnak a szaga, íze taszít. Állatvédő is lettem, pedig sokáig tényleg úgy gondoltam, hogy nem kell őket sajnálni, hisz olyanok mint a gabonafélék, gyümölcsök, zöldségek; erre tenyésztik őket, mint az utóbbiakat; erre termesztik.
Manapság sokat foglalkoztat a dolog, hogy megölni egy állatot azért, hogy megegyék. Meg, hogy szájba venni, ami valaha olyannyira élt, hogy szeme, szája, működése hasonlatos volt az emberéhez, nem pedig csak egy földből táplálkozó, érzéketlenebb zöldségféle volt, vagy egy gyümölcsfa, ami ha a termését leszakítod, attól még az életét nem oltod ki.
Szóval ilyesféle dolgokon gondolkodtam sokat. Lehet, hogy az agyamra ment és azért álmodok ilyesmiről is? :D
Elmondom egy nagyon érdekes álmomat!
Vega vagyok lassan öt éve. Gondolkodtam rajta mielőtt elhagytam a húsevést, de nem egy konkrét tervként kezdődött, hanem egyik napról a másikra felkeltem, anya elém rakta a rántott húst és közöltem vele, hogy én ezt nem vagyok hajlandó megenni. Nem tudom mi kattant át az agyamban, de azóta is tart, annak ellenére, hogy megkaptam mindenkitől: "Ne félj, fél év és kinövöd ezt a divathóbortot."
Érdekes, én ettől az életmódtól elég sokat híztam, mert ugye nem ettem húst, de a saliktól meg éhes maradtam, ezért jó sok szénhidráttal pótoltam. Persze anyával sokszor előre főztünk jobbnál jobb kajákat este, hogy másnap ne szendvicset, hanem valami egészségeset vigyek suliba, de attól még nem volt időm mindig odafigyelni erre, ezért sokszor csak üres szénhidrátokat ettem, hogy ne legyek éhes.
Aztán a plusz kilók kezdtek zavarni, és sokan mondták, hogy ha visszaszoknál a húsra újra vékonyabb lennél, tónusosabb lenne a bőröd,és a fehérje is nagyon fontos (elkezdtem kondizni). Közben viszont én is állatvédő lettem, és környezetvédelmi okokból, etikai okokból, és sok más okból is kitartottam a húsevés-mentes élet mellett. Mégis valami miatt elgondolkoztam ezen. Őszintén nem akartam visszaszokni a húsra, de nem tudom miért mégis agyaltam egy pár napig, míg egyszer csak egyik éjszaka ezt álmodtam: Vacsorára invitáltak a barátaim hozzájuk, svédasztallal készültek. Beléptem az ebédlődbe mindenki ott állt az asztal körül és vígan falatozott. Mosolyogva odahívtak, hogy menjek közéjük. Mikor közelebb értem, akkor vettem észre, hogy egy nyitott koporsó van az asztal helyén, és mintha egy felterített ünnepi asztal lenne állnak benne a fogások emberhúsból. Kicsit bizarr volt, de benyúltam egy sült combért (leírni is rémisztő!) és beleharaptam, lenyeltem. Aztán öklendeztem, és erre keltem. Gondolhatod! Ez akkora jel volt a tudatalattimtól, hogy ne hagyjam magam befolyásolni és eltéríteni az elveimtől, hogy nagyobbat nem is kaphattam volna. Persze volt nekem is sok olyan jellegű apróbb álmom, mint a tiéd, de számomra ez volt a legdurvább.
Szóval szerintem áss mélyebbre, és gondolkozz el, hogy miért is jár ennyit a húsevés a fejedben. Ott van benned a válasz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!