Mit jelent az álomban a bocsánatkérés, de leginkább a megbocsátás, más iránt?
Volt legjobb barátnőmmel több, mint egy éve, nem is beszéltünk, miután csúnyán összevesztünk, leginkább nem az én hibámból. Nagyon sokat sírtam utána,mindig a barátom vigasztalt, azóta ő egyben a barátom, barátnőm, bátyám, legjobb barátom stb. Nagyon sokáig úgy éreztem, hogy utálom azt a lányt, többször is álmodtam róla, leginkább arról, hogy kibékülünk, de mindig én kértem bocsánatot tőle az álmomban. Azt éreztem, hogy sosem fogok tudni megbocsátani neki, de ma éjjeli álmom az volt, hogy odamentem hozzá, és megmondtam, hogy megbocsátok neked, de nem láttam az arcán a megkönnyebbülést. Valahogy ma mégis úgy keltem fel, hogy 'na, talán most sikerült tényleg elengednem, és túltenni magam ezen'.
Sokáig nem is köszöntem vissza neki, kerültem a társaságát, és a véletlen összefutásokat is.( Nem mintha keresett volna). 1-2 hónapja már úgy ahogy elkezdtem neki köszönni-visszaköszönni, de még mindig nem éreztem, hogy megbékéltem volna vele. De talán mostantól tényleg.
Kérdésem lényege: Miért álmodok ennyiszer vele, és a kibékülésünkről? Arról, hogy nem az én hibám miatt miért én kérek bocsánatot ? És álmokban mit jelent a tényleges megbocsátás?
Szerintem az álmod a következő feszültség miatt van:
Egyrészt meg vagy bántódva a veszekedés miatt, és hogy ő elárulta a barátságotokat. Másrészt van benned egy olyan érzés, hogy talán mégis a te hibád, vagy legalábbis könnyedén tehetnél érte, hogy minden jóra forduljon.
Sértettség és bűntudat harcol benned. A megbocsátás egy olyan szituáció, amikor a bűntudat kerekedik felül, ilyenkor a barátnőd a te sértett éned, ezért nem értékeli a gesztust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!