Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ez az álom jelent valamit?

Ez az álom jelent valamit?

Figyelt kérdés

Elég nehéz megfogalmazni. Nem vagyok benne biztos, hogy jelent bármit is ez az álom, de mivel csak mostanában kezdtem el emlékezni az álmaimra (pár nappal ezelőttig mindig csak a sötétség rémlett), ezért gondoltam, hátha.

Az iskolámban voltam, ahol épp valami háború szerűség zajlott. A diákok közt 2 réteg volt - az egyik, a nyertes oldal, a többieket pedig az udvarra vitték kivégzésre. Én a második csoportban voltam. Csak hogy én vagy a múltból, vagy a jövőből jöttem (már nem emlékszem melyik), ezért kettő volt belőlem. Bár beszélni nem tudtam önmagammal, mert elég nagy káosz volt, mindenki futkosott mindenfele a folyóson, de mintha mégis minden gondolatát hallottam volna.

Még az rémlik, hogy volt egy kisfiam. Úgy 3-4 éves Kívülről figyeltem a (nevezzük így:) 'ottani én'-t, ahogy a fiamat/fiát/fiunkat szorosan magához öleli - így próbálta megóvni a tömegtől. Aztán hirtelen mintha valami óra kezdett volna kattogni bennünk, mintha még tegyük fel 3-3 percünk lenne, amíg elkapnak. Mivel értettük egymást beszéd nélkül is, ő arra használta a maradék idejét, hogy az egyik terembe bevigye a fiút. Én is utána mentem. Az ottani én-t elvitték az udvarra.

A fiamnak az volt a kívánsága, hogy mivel éhes, szeretne valami finomat enni. Sírva, kapkodva kutattam át az egész termet és találtam 2 gyümölcsöt. Emlékszem, hogy beleharaptam, mielőtt nekiadtam, hogy biztosan finom-e - ezután sírva, de mosolyogva adtam a kezébe, és boldog voltam, hogy ízlik neki.

Ezután engem is kivittek és ott állt az osztályom. Mindenki cinikusan mosolygott, kivéve egy embert: szinte az egyetlen olyan lányt, akit a barátomnak tekintek abból a közösségből.

Felderültem, hogy valakinek még számít az életem... de az sem tartott sokáig, ugyanis pár pillanat múlva elvette a kezét és felnézett rám: nem sírt, hanem nevetett.

Ennyi, felébredtem. Kicsit (nagyon) hosszú lett, de reménykedem, hogy legalább egy részlet jelenthet valamit.

2013. júl. 3. 22:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Egyértelműen az jön le belőle, hogy nem szereted az osztályodat és ez a talán elnyomott gondolat tört fel álom formájában. Én is hasonló cipőben jártam, szerencsére idén ballagtam. Azzal az egy lánnyal, akit a barátodnak tekintesz viszont többet kellene foglalkoznod. :)
2013. júl. 3. 23:08
 2/15 A kérdező kommentje:
A lány... hát ha ez számít: volt egy kis incidensünk, mégpedig mindketten ugyan abba a fiúba szerettünk bele és én "nyertem" a dolgot. Bár soha nem beszélünk róla, hogy ez most neki szarul esett-e, vagy elfogadta-e végül, de mintha benne maradt volna.
2013. júl. 3. 23:15
 3/15 anonim ***** válasza:
Akkor meg főleg, hogy beszélned kellene vele róla. Komoly barátság volt ez, vagy csak ilyen kis kényszeredett, mert nem volt más? Mert az álom szerint félsz attól, hogy elveszíted az ő barátságát is.
2013. júl. 3. 23:18
 4/15 A kérdező kommentje:
Soha nem voltunk olyan mindent-elmondunk-egymásnak-azonnal barátnők, de ha valamelyikünkkel történt valami, nyugodtan elmondhatta a másiknak. Szóval annyira nem volt komoly a dolog, azóta természetesen még annyira se beszélünk meg lelki dolgokat. De valóban nem szeretném őt elveszíteni.
2013. júl. 3. 23:23
 5/15 anonim ***** válasza:
Akkor itt a tisztára szűrt tanulság, nyomás beszélni vele. :)
2013. júl. 3. 23:24
 6/15 A kérdező kommentje:

Rendben van. :))) Köszönöm.

Már csak azt nem értem, miért volt egy fiam.

Megkedveltem a kis krapekot az álmom alatt. :(

2013. júl. 3. 23:26
 7/15 anonim ***** válasza:
Hát a gyerek az már fogósabb kérdés. Ha szeretnél gyereket, akkor esetleg az is megjelenhetett benne, vagy pedig valamiféle vágyad megtestesülése, amiről tudod, hogy nem teljesülhet.
2013. júl. 3. 23:35
 8/15 anonim ***** válasza:
Meg most átnyálaztam pár álomfejtős oldalt, ahol azt találtam, hogy az alma a csábítás jelképe, tehát mivel a gyerekednek adtad, lehet, hogy azt a fiút jelképezte, akit elszerettél a másik lány elől és ezért nevetett ki a végén. Ennek végül is még értelme is van, csak nem tudom mennyire lehet hinni az ilyen álomfejtős ratyiknak. Még a végén kiderül, hogy van érzékem a dologhoz. :D
2013. júl. 3. 23:40
 9/15 A kérdező kommentje:

Nem, egyébként. :DD Soha sem akartam gyereket.

Utolsó, isten vagy :O ebben még logika is van. Az biztos, hogy az egyik gyümölcs alma volt.

2013. júl. 3. 23:42
 10/15 anonim ***** válasza:
Az utolsó is én voltam, aki egész végig írt. Csak azért mondom, nehogy elhappolják itt előlem a megfejtés okozta katarzist. :D
2013. júl. 3. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!