Álomfejtősök, valaki tud erre magyarázatot adni? (sürgös lenne)
Már lassan fél éve álmodom ugyanazt az intenzív álmot, viszont azóta egyre rosszabb, mert miután éjjel felébredek az álmomból nem tudok visszaaludni, tehát éjjelente 2-3 óra a maximum amit alszok. Ha délután aludnék, akkor is ugyanezt álmodom, tehát a nap bármely szakában ahányszor elalszom, mindig ez az álom gyötör. Az álmom arról szól, hogy egy ókori városban sétálok egy sárga és kék kövekkel kirakott járdán mezítláb, elhaladok egy műhely mellett, ahol férfiak kardokat csinálnak és egy férfi csatlakozik hozzám, belém karol, és ahogy a templom felé haladunk hirtelen leesek a kövekre. Ez megy minden éjszaka. Azért furcsállom ezt az álmot, mert mindent pontosan érzek, tehát a meleg időjárást, az érdes köveket, a forróságot a műhelynél, a férfi kezét is, amikor belém karol, és amikor leesek a kőre, akkor ébredek fel. Érzem hogy fáj a hátam és a nyakam, ahol álmomban beütöttem, na és ezután nem tudok visszaaludni. Ittam már altatóteát, nyugtatóteát is, gyógyszert viszont nem akarok szedni, mert fiatal vagyok, viszont nagyon ki kéne magam már aludni, mert a szemem alatt sötétlilák a karikák és tényleg nem érzem magam valami jól. Gondoltam hátha van itt valaki, akinek hasonló "élményben" volt része. Egyáltalán tudja valaki, hogy ez miért van? Miért álmodom folyton ugyanezt? Miért olyan érzés, mintha tényleg megtörténne?
Előre is köszönöm a válaszokat.
hány éves vagy? kapcsolatban élsz? volt megrázó szakításod, amit azóta se nagyon sikerült kiheverned?
ezek kellenének ahhoz, h válaszoljak, de azt hiszem, én tudom a választ...
szerintem: a műhelyben lévő kardokat készítő férfiak az erős, oltalmazó férfi szimbólumai, ilyet szeretnél, ilyenre vágysz (átvitt értelemben kapcsolatra párkapcsolatra vágysz, az erős, oltalmazó férfi pedig az ideálodat testesíti meg). miután melléd szegődik egy, azaz vki társául választ téged és te látszólag számíthatsz a támogatására, védelmezésére, vmi miatt a sorsdöntő pillnataban (a templom előtt) mégsem tud téged megóvni a bukástól és az ezzel járó fájdalomtól. az álom a férfiakkal v egy férfiaval kapcsolatosan érzett csalódást fejezi ki (lehet konkrét, pl édesapád, lehet általános, pl az összes férfira is vonatkozik, amiért "sosem veled kezdenek"), illetve arra az élményre reflektál, h egyedül vagy a világban és csak magadra számíthatsz, mert senki sem tud megóvni a fájdalmaktól, amin keresztül kell menned.
a sárga és kék kövek szintén szimbolikus, de ahhoz ismerni kellene téged és az életed részleteiben, h megfejthető legyen, h ez esetben mit jelent.
ha megoldódik vagy túllépsz ezen az életszakaszon. az min denképp segít, ha szembenézel vele és tudatosítod, h miért álmodod ezt még akkor is,ha nem tudod feloldani v megoldani. ebben az esetben is ritkulhatnak az álmok,. de telejesen csak akkor múlik el, h a körülményeid megváltoznak. nekem van 10 éve visszatérő álmom, tudom is, h miért (mondjuk nem nehéz megfejteni), de mivel az életben nem tudom megoldnai ezért el kell fogadnom, h időről-időre visszaköszön, de legalább már nem sokkol és nem nap mint nap álmodom, mivel sokkal tudatosabban állok hozzá
nagyjából ráhibáztam egyébként?
Szerintem is a párválasztással kapcsolatos frusztrációd mutatkozik meg az álmaidban. Férfiak, kard(=fallikus szimbólum), templom, forróság...
Talán félsz, hogy rosszul fogsz választani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!