Hogyan lehet emlékeznünk az álmainkra?
Vagyis, hogy lehet tenni valamit, hogy emlékezzünk rájuk? Nem visszamenőlegesen, hanem, hogy emlékezzek. Pl ha valami segíti, lefekvés előtt, vagy hasonló tippek. Kevés álmomra emlékszem, de szeretném tudni mit álmodok.
Általában amikre emlékszem - kb évente 5-6x - azok rémálmok, vagy néha ritkán, olyan álmok, hogy nem én vagyok benne, hanem mint egy film, és külső nézetből van.
De szeretnék emlékezni rá!:) szóval aki tud segíteni, annak megköszönném:)
Amikor reggel kinyitod a szemed, meg se mozdulj, ne gondolj semmire még, ne nézd meg milyen az idő odakint, hány óra van.
Akkor, rögtön elkell kezdened vissza emlékezni. Ilyenkor jobban megy. Ezeket jegyezd fel egy naplóba. Legyen ott az ágyad melett. Mindig tedd ezt meg, és egy idő után egyre jobban fog menni, hétről-hétre egyre jobban fogsz emlékezni minden reggel.
Gyerekek, MINDENKI ÁLMODIK, MINDEN ÉJJEL.
Nincs olyan, hogy ne álmodj. Amikor azt hiszed, hogy nem álmodtál, valójában csak nem emlékszel rá.
Nem tudom ki beszélt itt olyanra, hogy nem álmodik...
Tudom, hogy mindenki álmodik, és a kérdésem arról szól, hogy hogyan EMLÉKEZZEK ezere az álmokra..
Van egy nagyon jó könyv a témában: Prof. Dr. Paul Tholey, Kaleb Utecht - Alkotó álom
Ez a tudatos álmodásról szól, de az emlékezés is az egyik fontos része a dolognak, és van több rá módszer is. Az egyik az, hogy amikor lefekszel magadban elmondod a következőket: "Most aludni fogok. De, hogy ne teljen feleslegesen az éjszaka, ezért álmodni fogok, és reggel amikor felébredek mindenre emlékezni fogok abból amit álmodtam." Ezzel tudatosítod magadban, hogy mit is akarsz, és egy idő után a tudatalattiban is megragad ez a gondolat így ébredés után egyből emlékezni fogsz részletekre az almodból, vagy akár az egészre. VISZONT, ha felébredsz az álmodból és emlékszel, az még nem jelenti azt, hogy miután tényleg felkeltél emlékezni fogsz rá. Nekem csomószor volt olyan, hogy hajnali 4 kor felébredtem és őrültem hogy azta mar megint álmodtam egy csomót és emlékszem is rá. Viszont még nem volt reggel ezért visszaaludtam, és amikor felkeltem utána csak arra emlékeztem, hogy éjszaka felébredtem, és tudom, hogy akkor emlékeztem arra, hogy mit álmodtam, de most mar nem. Na ez a nagy szívás. XD
FONTOS! A fent említett technika nem garantálja egyik napról a másikra, hogy emlékezni fogsz az álmaidra. Én lassan egy éve csinálom ezt, és most vagyok ott, hogy ha egy héten 4-5 alomra emlékszem akkor nagyon örülök. Ezeket általában le is írom ébredés után a telefonomba így később is feleleveníthetem a megálmodott pillanatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!