Ez mit jelent? "ébren álmodom"?
Rengetegszer előfordult már velem, hogy "félálomban" voltam nyitva volt a szemem, a plafont bámultam és ott játszódott az álmom, mintha valami filmet néznék. Elég rossz, mert nem pihenem ki magam rendesen, de nem tudok mit csinálni olyankor, mert mintha csak utólag jönnék rá, hogy hogyan is történt. Miért van ez?
A másik pedig: Ilyen is nagyon sokszor fordult már elő. Alszom, rosszat álmodok és egyszer csak mondom magamnak az álomban, hogy "nyugi ez csak álom" és felébredek, de teljesen olyan érzésem van mintha még mindig tartana a rémálom, de tudom, hogy nem. elég furcsa, mással is történt már?
Szia! Nekem éppen ma reggel volt hasonló élményem.
Reggel álmodtam, de sz'tem félálomban voltam még, amikor láttam, hogy tesóm öltözik, és azonnal felkeltem.
Tudatos álmom nekem is szokott lenni, csak nálam az a pech, hogy nem tudom irányítani. :(
Nálam is elő szoktak ezek fordulni. Bár nekem ez a "félálom" elég ritkán, inkább a napközbeni alvásnál. Ilyenkor vagy alfában. A szemed nincs nyitva, csak úgy érzed.
A rémálmok többségében én is rájövök, hogy csak rémálom, de csak olyankor, ha valami tényleg nagyon irracionális történik, pl egyszer csak nincs meg a fél kezem. Ilyenkor leesik, hogy csak álmodtam és fel akarom kelteni magam. Elkezdem a fejem rázni jobbra balra, de mindig nagyon nehezen megy, Próbálok minden erőmmel felkelni, és sikerül.
Engem inkább ez a több "rétegben" alvás zavar. Amikor felébredek, aztán kiderül, hogy még mindig álmodok. Állítólag ilyenkor kiszáll a testből a lélek. Érdekes mert egyszer nagyon durva élményben volt részem. Álmodtam valamit, majd azt álmodtam, hogy felkelek. Feküdtem a sötét szobában, biztos voltam benne, hogy már nem álmodom, erre egyszer csak megszólal mellettem az egyik osztálytársam. Erre szintén megébredtem, majd ismét történt valami amiről rájöttem, hogy nem, én még mindig csak álmodok. Körülbelül 6-7 ébredésem volt, és az utolsónál tényleg felébredtem. Azt éreztem, hogy valami ki akarja szívni belőlem az energiát, és éreztem, ahogy szív az ablak felé. (A hideg is ráz, miközben leírom.) Valahogy nem engedtem, hogy ez a valami kiszívja a bármimet, és abbamaradt. Fenn voltam esküszöm. 18 éves voltam, de sírva, remegve rohantam ki anyámékhoz, hogy hadd aludjak velük. Pedig fenn voltam esküszöm.
utolsó, ez durva O.o többször is előfordult már ilyesmi?
köszi a válaszokat :)
Ez az álmodás olyan érdekes dolog..engem is sokszor foglalkoztat a téma.
Nekem volt már olyan is, hogy sikerült irányítanom!!!
Egyszer régen a szellemirtókban(mese) láttam, hogy ők is valami álomban voltak, és a titkárnőjük mondta nekik, hogy ha ismételgetik ,hogy ez csak álom, ez csak álom, akkor tudják majd irányítani!
Ezt mondogatva aludtam el. és a gondolat gondolom bennem maradt, álmomban is előjött(tehát nem azért mert tudtam h álmodom, nem azért jöt el, mert észrevettem, hogy valami irreális, de amikor kimondtam, leesett h tényleg álmodom) és rágondoltam arra a dologra, amit szeretnék, talán ki is mondtam az álmomban. Bejött, de aztán elég hamar fel is ébredtem, az is lehet h már nem álom, hanem gondolat volt..
Másik:Ha úgy alszom el, hogy másnap fontos dolog van, nem szabad elaludnom, akkor éjjel általában felkelek, megnézem az órát, megnyugszom, hogy van még bőven időm visszaaludni, de egyszerűen kattog az agyam és nem tudok. 10 perc múlva megnézem az órát, látom h eltelt 2 óra..akkor lehet, hogy mégis aludtam? és álmodtam csak, hogy nem tudok visszaaludni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!