Egy ember tényleg megtudja álmodni azt, hogy találkozik egy idollal? (Bruno Mars, és lehet egy lány esetében is? )
>A másik pedig azt mondja, hogy tuti biztosan megfog történni az, amit álmodunk!
Ha az én álmaim mind megtörténtek volna, már senki sem élne.
Ha megtörténne akkor én már világsztár lennék.
Vagy tán az vagyok?.....
Sok elmélet van. Szerintem a leghihetőbb közülük a következő:
A memóriád két részből áll. A tudatos és a tudatalatti. Alvás közben az elméd kiválogatja, hogy melyik információt hol tárolja, amit nap közben láttál/hallottál/szagoltál/tapintottál. Egy alvási fázis kb. 2-3 óráig tart, ezalatt folyamatosan álmodsz. Egy-egy álom ált. csak néhány másodperces, 7-8 mp-nél sosem hosszabb, csak annak érzed. Általában az utolsó 10-15 álom egy-egy darabkájára emlékszel ébredés után, amit az agyad automatikusan -többé-kevésbé logikai- sorrendbe rak, kiegészít stb. hogy kijöjjön belőle egy komplett jelenet. Ezt tudod felidézni később. Ezt az elméletet követve kijelenthetjük, hogy ki mikor mit álmodott, valójában képtelenség. :)
Egyébként nem vagyok szakértője a témának, fogalmam sincs, hogy ebből mi igaz és mi nem. De hihetőnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!