Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Hogyan lehet emlékezni az...

Hogyan lehet emlékezni az álmainkra?

Figyelt kérdés

Szóval az álmokkal való foglalkozás onnét jött (pár napja), hogy olvastam valamit a tudatos álomról (valóságteszt, + egyéb technikái). Szkeptikus vagyok az ilyennel kapcsolatban, de mivel 10 évesen volt már tudatos álmom, azaz rájöttem alvás közben, hogy álmodok (és onnantól elég nagy móka volt), így mindenképpen meg akarom tanulni, hiszen tudom, hogy működik.

Már az első éjjel a cikk olvasása után elég furcsa volt. Öt álmomra emlékeztem. Mind az ötöt egy éjjel alatt álmodtam (este 12 től reggel 9 ig). Régen örültem, ha heti egyszer visszaemlékszek valami álomra. Az volt az érdekes, hogy minden álom vége után valami belső hang figyelmeztetett, hogy "héé, álmodtál, emlékezz!!!". Felébredtem minden álom tán, de nem nyitottam ki a szemem, még csak meg sem mozdultam, csak próbáltam memorizálni az álmot.

És gyakorlatilag csak egyetlen órát foglalkoztam akkor a témával (igaz lefekvés előtt), de egyből ez lett az eredménye :D

A következő nap viszont csak egy álmomra emlékeztem, a közvetlen ébredés előttire. Arra is alig. Pedig előző nap egész nap a témával foglalkoztam, olvastam róla jó sokat. Szóval: akkor mitől emlékeztem öt álmomra és ezt a képességet hogy lehet visszahozni?

Amúgy csak azért akarok az álmaimra emlékezni, mert abban a "holt" időben míg alszok jó lenne pár "tapasztalatot" szerezni, meg móka az egész, jó lenne emlékezni rájuk, nem elfelejteni őket. Azaz az álmaimban sokszor nem csak a képek, hanem az érzések is megmaradnak. Pl csúsztam már le meredekebb csúszdán, ugrottam kb 6 méterről vízbe (mind2őt a valóságban), de az álmaimban a zuhanásérzés detto ugyanaz mint valójában.

2012. jún. 12. 17:28
 1/3 A kérdező kommentje:
*Felébredtem minden álom után
2012. jún. 12. 17:30
 2/3 anonim válasza:

"felébredtem minden álom után"

Szia!

ez lesz a kulcsa. Tudomásom szerint ahhoz, hogy emlékezz az álmaidra, az agynak szüksége van egy éber szakaszra, amikor lehet, h nem kelsz fel, vagy te magad nem is tudod, h ébren vagy (legalábbis nem emlékszel rá másnap, h felébredtél volna), viszont ahhoz h fel is tudja dolgozni, h mit álmodtál ébernek kell lennie.

Ezért emlékszünk gyakran elsőként arra az álmunkra, ami közvetlen a (reggeli) ébredés előtt volt.

Persze aztán be-be villannak további képek is, amik vagy korábbi álmokból ehhez kapcsolódnak, v éppen ugyanazon éjszaka korábban jöttek...

2012. jún. 14. 08:53
 3/3 anonim válasza:
Az álmok nagyon rövid időn belül forognak le, szóval lehet, hogy 9 órát aludtál, de ebből az álom alig foglal el valamennyi időt. Éjszaka, igaz nem emlékszünk rá, de pár pillanatra felébredünk és így rögzülnek, de ezek annyira rövidek, hogy tényleg..fel sem tűnik!:)
2012. jún. 27. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!