A tudatos álmodást mennyire nehéz megtanulni?
Tegnap este olvastam erről először, kb. 22 órakor. Éjfél körül aludtam el.
A cikk olvasásakor csináltam pár valóságtesztet, lefekvéig még 2őt, egyáltalán nem működött.
Viszont annyi az érdekesség, hogy idáig csak heti 1 álmomra emléketem nagyátlagban. Most, habár egyáltalán nem sikerült ráébrednem, hogy csak álmodok 5 (öt) álmomra emlékeztem. Némelyikre tisztán, némelyikre kevésbé. Minden álom után szerintem felébredtem, de a szemem nem nyitottam ki, csak megpróbáltam emlékezni az aktuális állomra. Reggel leírtam az összeset, hát ezen eléggé meglepődtem.
Amúgy volt már 2 spontán tudatos álmom (még kiskoromban), szóval nem is foglalkoznék ilyennel, ha nem tudnám, hogy működik. Mellesleg nem hiszek semilyen ezotérikus hókuszpókuszban, a szellemeket, ha kérhetném hagyjuk ki ebből. Sajnos az álom alkategória itt van :S
Azért emlékszel több álmodra is, mert felébredtél. És azért is érzed úgy, hogy most többet álmodtál. Mivel az egyes álmok között felébredtél, könnyebben vissza tudod idézni.
A tudatos álom félálomszerű állapot. Amikor már ébredezel, de még álmodsz. Mivel a tudatos éned kezd bekapcsolni, jobban tudod irányítani a történéseket. Nálam inkább visszaalvásnál működik, mivel hirtelen szoktam ébredni.
Halihó,
érdemes azért "tudatlanul" is álmodni mert ez a természetes és mert a közönséges hétköznapi nem túlságopsan bölcs tudatoddal valami olyat uralni amit a Természet tudattalannak teremtett....nem véletlenül.
Szval hagyni kell a lelket önmagát gyógyítani szerintem.
Ha mégis tudatosan akarod akkor azt jó okkal tedd és ne minden nap.
csók.
t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!