Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Álmodtátok már, hogy alváspara...

Álmodtátok már, hogy alvásparalízisetek van?

Figyelt kérdés
Ma jó sok hülyeséget összeálmodtam, és az egyik az volt, hogy felébredtem, az ölemben volt a laptopom (ilyen szokott lenni a valóságban is és tisztára azt hittem, hogy valójában felébredtem). A laptop leesett, én meg nyúltam volna utána, de nem tudtam. "Rájöttem", hogy ez alvásparalízis (ébren sokat olvastam róla), és örültem, hogy végre megtapasztalhatom. Aztán nem tudom már, hogy miért, de fel akartam kapcsolni az asztali lámpámat mellettem és olyan volt, mintha fel akarna borulni az asztal (a valóságban is könnyen fel lehetne borítani), aztán végül nem tudtam felkapcsolni és nem is borult fel. Aztán "eszembe jutott", hogy vannak, akik ilyenkor szörnyeket, meg mindenféle rémisztő lényt "látnak". Innentől nem mertem kinyitni a szemem, mert féltem, hogy látok valamit, amitől halálra rémülök :D És ekkor vége volt az álomnak.
2012. jan. 20. 13:07
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja nem is volt vége az álomnak, hanem egyszer csak elhatároztam, hogy hirtelen felülök. Nagy nehezen meg is csináltam egy hatalmas üvöltés közepette xD Mintha több tonnásak lettek volna a végtagjaim. És aztán lett vége az álmomnak.
2012. jan. 20. 13:12
 2/8 anonim válasza:
sajnos velem is sokszor előfordul,de én nem örülök ennyire a paralízísnek,nekem nagyon félelmetes formában jon elo mindig...
2012. jan. 20. 13:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon hosszú időn át volt rendszeresen paralízisem. Sokféle formában jelentkezett. Először is a tipikus paralízis, amikor már félig ébren vagyok, de nem tudok megmozdulni. Az a legszörnyűbb, mert már tudatodnál vagy, sőt látod a szobát, de képtelen vagy megmozdulni. Ekkor szokott jönni az a látomás, hogy egy árnyalak bejön a szobába, közeledik felém, körbe járja az ágyam és én tehetetlen vagyok. Később lett megspékelve az egész azzal, hogy elkezdődtek az éber álmok. Nem emlékszem, hogy a paralízis előtt vagy után jöttek, de a kettőnek köze van egymáshoz. Úgy volt minden áldott nap, hogy felébredtem, ránéztem az órára, de nem bírtam a számokat leolvasni róla. Felkeltem, volt, hogy el mentem dolgozni és mindig, amikor valami furcsaságot láttam, akkor jöttem rá, hogy alszom otthon az ágyban. Ilyenkor nagyon megijedtem, mert elkezdtem aggódni a testem miatt, hogy egyedül hagytam. Ez kb egy évig tartott szinte minden reggel és végül már annyira zavart lettem, hogy néha már akkor sem voltam biztos benne, hogy ébren vagyok, amikor már valóban ébren voltam, ennyire valóságszerűek voltak az álmok. Elkezdtem eziránt kutakodni, és a neten már nagyon sok fórumon vettem fel kapcsolatot emberekkel, akik hasonlóakat éltek át. Tovább menve: Sokan nem zárják ki, hogy ilyenkor elhagyja a testünket az asztrál testünk. Ezt ma már tudományosan sem zárják ki, de nem is erősítik meg. Nekem azóta szűnt meg a paralízisem, amióta elkezdtem kutakodni iránta és elhatároztam ,hogy legközelebb nem félek, hanem megfigyelem a jelenséget. Azóta fura módon mintha elvágták volna.
2012. jan. 20. 13:48
 4/8 horrendas ambages ca ***** válasza:
Hát ja,ha irányítanád,netán még élveznéd is,az már nem lenne poén! szóval inkább abbamaradt :D
2012. jan. 20. 19:18
 5/8 anonim válasza:
Régebben minden délután aludtam 20 percet, mindig pontosan felkeltem 20 perc után...előfordult, hogy órákon át nem tudtam felébredni bárhogy próbáltam. Éreztem, hogy lakótársam ott van a szobámban, de nem tudtam mozgatni a végtagjaim és a szemhéjamon is mintha súlyok lettek volna. Leírhatatlan érzés, de annyira nem veszélyes, főleg amikor tudatosul benned, hogy mi a helyzet, bármi amit elképzelsz "valósággá" válik, mindenre képes vagy, mint Superman:D
2012. jan. 22. 00:05
 6/8 Lencsilány14 válasza:

Nekem gyakran van alvásparalízisem,és ekkor énis mintha le bénulnék és árnyakat látok a szobában...hát az valami borzasztó..:((

14l

2012. nov. 9. 22:47
 7/8 A kérdező kommentje:

A napokban megint volt egy ilyenem.

Azt álmodtam, hogy hallucinációk gyötörnek, őrült vagyok. Nagyon félelmetes volt. A poén az benne, hogy nagyon élethűnek hatott az egész, de visszaemlékezni csak magára a lényegre tudok, semmi konkrétum nem maradt meg belőle.

Aztán "felébredtem". Valami elkezdett lefelé húzni az ágyról, rögtön rájöttem, hogy alvásparalízis. Rohadtul megijedtem és elkezdtem az asztalomon lévő kislámpa felé nyúlni, de a kezeim nem tudtam mozgatni, az egész felsőtestem az asztal felé "nyúlt". Sehogy nem tudtam felkapcsolni a villanyt. Az a valami meg egyre húzott le az ágyról, de mintha valami istenverte mágnes lettem volna, semmi nem is fogott meg, csak úgy "csúsztam" magamtól. Az volt a legfélelmetesebb, hogy hiába "húzott" az a valami, ugyanazon a helyen maradtam az ágyon. Szóval nem is csúsztam le, pedig olyan érzés volt.

Aztán ismét "felébredtem". Megint elkezdett valami húzni. Ismét kétségbe estem, ordítani akartam anyának, de csak ilyen suttogásféle jött a számon, legalábbis úgy tűnt, jön. Ekkor megpróbáltam magam ledobni az ágyról, hogy végre igazából is felébredjek, de nem sikerült leesnem.

Azt hiszem, ekkor eszembe jutott megint, hogy ha meg találnék látni valami "lényt", akkor valószínűleg soha többé nem merném lehunyni a szemem :D És akkor abbamaradt az egész, aludtam tovább.

Annyira nem is volt élethű, mint ahogy mondják, legalábbis visszagondolva nem az. Nem olyan élesek az emlékek róla.

Azért félelmetes ez az egész...

2012. nov. 15. 20:41
 8/8 A kérdező kommentje:

Meg egyszer volt még kiskoromban egy alvásparalízisre hasonlító dolog, akkor az volt, hogy valami elkezdett húzni lefelé, és basszus húzott egészen le az emeletről a LÉPCSŐN is. De nem éreztem a lépcsőfokokat alattam, meg semmi, mert LEBEGTEM közben.

Tiszta ijesztő, most hogy fogok így merni elaludni? :D

2012. nov. 15. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!