Hogy tudnék tudatosan álmodni?
elég sok irodalom van a témában, a hosszan válaszoló teljesen jól leírja, de részletesebben érdemes elmélyedni.
Én is eljutottam egy szintig és baromi jó dolog, de rengeteg gyakorlás kitartás és rendszeresség. lehet belőle profitálni ha összhangban vagy magaddal és tudod értelmezni is, sőt ez lenne a lényege, de még nehezebb értelmezni, mint álmodni. A legfontosabb, hogy akár pozitív, akár negatiiv az álom hangulata, azért van, hogy neked segítsen, próbáld ezt kihasználni!
az vagyok a ki a 2 hosszú posztot írta
még egy dolog, az álomban igenis fájnak a dolgok. Bármi amiről úgy gondolja az agyad a való életben fájna, fájni fog ottis, scak fizikai trauma nem fog keletkezni természetesen.
ja megint én:
"volt már olyanotok, hogy aludtatok, de közbe olyan volt mintha ébren lettetek volna, és nem tudtatok megmozdulni? nekem volt egyszer ilyen, de rohadtul megijedtem tőle, azthittem, hogy lebénultam teljesen..."
Alvásparalízis!
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__alomfejtes__2051401-..
18:16 18:19es válaszaimat nézd meg!
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:24
Köszi a cikket, most már megértettem miért volt ez :)
akkor átmásolnám egy másik kérdésből a válaszomat az alvásparalízissel íróknak, mivel még a témához is kapcsolódik.
"...ALVÁSPARALÍZISBŐL TUDATOS ÁLOM INDUKÁLÁSA (ez egy az úm. WILD - Wake Inducted Lucid Dream technikák közül) : mikor alvásparalízisben vgy csukott szemmel figyeld a hipnagógikus képeket (HI - Hypnagogic Images) amiket az elméd vetít eléd. Ne fókuszálj/koncentrálj rájuk, scak hagyd hogy váltsák egymást, mintha egy filmet vetítenének a szemhéjadra. Ha megilyednépl tőlük gyugtatsd le magad "ez csak az elmém, nem eshet bajom". próbálj meg a lehető legnyugodtabb maradni. Amikor egy teljes álomjelenetet látsz - WILD tecnikáknál általában ez a jelenlegi helyszín, azaz a plafont/eget látod) egyszerűen állj fel, és benne is vagy az álmodban! Mivel a szobád nagyon életszerű lehet azt hiheted rosszul csináltad és felébredtél (FA - Fake/False Awakening) ezért végezz valóságtesztet, majd élvezd a tudatos álmodat!"
Nekem tegnap előtt volt egy vicces tudatos álmom..
az álom vége előtt jöttem rá h csak álmodom és aztán én irányítottam(:
nagyon jó volt..
de én általában /főleg régebben/ úgy tudtam legalább azzal álmodni akivel szerettem volna h erősen rá koncentráltam és ilyen képzeletbeli 'filmet' játszottam le arról amit szerettem volna és néha sikerült, egy-két kisebb-nagyobb bibivel xdd (:
Sok sikert.:d
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!