Miért nem tudok tudatosan álmodni?
Lefekvés előtt meditálok,fürdök,arcot mosok hogy minél éberebb legyek és önszuggeszciót is mondok. Eddig 2 tudatos álmom volt. Az első már úgy kezdődött hogy tudatosan felkeltem az ágyamból és tudatos is maradt az egész(éjfél után feküdtem le kb.egykor). A másodikban egy idő után jöttem rá hogy csak álmodok de nagyon erőlködve tudtam valamit is csinálni(10-kor feküdtem le). Olyan volt mintha teljesen fáradt,kimerült lett volna az agyam.
Ezek már több hónapja voltak. Mostanában még az álmaimra se emlékszem. Az számít hogy mikor fekszek le vagy hogy mennyit alszok?
2x kellett elolvasnom a kérdést, mert nem hittem el, h ezt nem én írtam :D
egyes részletek nagyon hasonlóak énnálam is, csak nekem már többször volt tudatos álmom, úgy h nem is erőlködtem miatta.
nekem mindig ak volt, ha éjfél-2 között aludtam el, és csak ak nem emlkékeztem már a saját álmaimra, amikor rohanósabb lett az életem. ha ezekre figyelsz, tehát kipihentebb vagy, ak neked is több esélyed lehet tudatos álmodásra.
és am én mindig az ágyamból szoktam felkelni, csak ak volt vmit nehézkesen csinálni nálam, ha a gravitáció kevesebb lett, v úgy mozogtam, mint egy részeg :D
vmelyik este pedig 6-8 tudatos álmom volt egymás után, mindig az ágyamban ébredtem föl, de nem mindig tudtam elsőre, h álmodom, csak miután fejjel nkiugrottam a padlónak :D
Szerintem kevés arra figyelni, hogy mikor-mennyit alszol.
Egy célirányos módszer:
Naponta sokszor felteszed magadnak a kérdést: "Álmodom?"
És komolyan levezeted magadnak, hogy nem álmodsz. Hiszen ébredésed óta 'ezt és 'ezt tetted már, 'ez és 'ez volt az ebéd, 'ilyen és 'ilyen ruhát húztál... így tovább. kb 20 másodpercbe telik.
Heteken át minden nap végzel megannyi ilyen ébrenléti önellenőrzést.
Amikor ez rutinszerű lesz, egyszer majd álmodban is biztos felteszed a kérdést, amiből ráeszmélsz, hogy "odabennt" vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!