Mit jelenthet? Foggal álmodtam és nagyon aggaszt :/
A foggal álmodni valóban igaz.
Anyám foggal álmodott és rá egy hétre a mama infarktust kapott de túlélte.
Fog. Fogat enni: halál. Fogad, ha kihull: egy atyádfia meghal.
Az 1756-os könyv szerint: fogadat szádból kiszedni: siralom. Első fogat elveszíteni: nehéz felejtés. Fogaid, ha mind kifutnak: egészségesnek gonosz; betegnek egészséget jegyez. Fogaid ha összenőnek: tévelygés, visszavonás. Rothadt fog, ha kihull: jó. Fejér fog, aranyos fog: jó. Fog (viaszból): szörnyű halál. Fog fehérónból: kisebbség. Üveges fog: halál. Ezüstfog: gazdagság. Fogaid, ha másodszor nőnek: jó. Fogaidat tisztítani: nagy ártalom. Fogaid, ha elédbe esnek: gyermekeid halála. Fogaid nyelveddel kitolni: dolgaidnak jó vége.
Aggasszon is! Pláne, ha ilyen marhaságokat írnak, hogy halált, meg betegséget jelent, te meg be is veszed.
Ti meg, kedves "jó szándékú" válaszolók, ne ijesztgessétek már a kérdezőt ilyen kolosszális baromságokkal.
Igen, tééééényleg előfordulhat, hogy valami rossz dolog történik, miután kiesett foggal álmodik az ember, de csak azért, mert ez egy elég gyakori álom. Jelenthet veszteségtől való félelmet, önbizalomhiányt, energiahiányt, jelentős változást az életben. Kedvező értelemben azt is jelentheti (pl. ha álmodban fájt a fogad és megkönnyebbülsz, mikor kiesik), hogy egy régi problémától szabadulsz meg.
Jó lenne már eloszlatni azt a hülye tévhitet, hogy ha álmunkban kiesik egy fogunk, meghal valakink. Én mióta az eszemet tudom (és ez visszavezethető 3-4 éves koromig), állandóan álmodok kihulló fogakkal, legalább heti rendszerességgel. Most vagyok 32 éves. Nem mondom, hogy nem halt már meg hozzátartozóm, de elég gáz lenne, ha hetente egy meghalna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!