Álmodtatok már ilyet?
Ma délután ledőltem és nagyon érdekes álmom volt.... álom az álomban. :D Erről egyből Az ember Tragédiája ugrott be (a párizsi szín, ahol az álomban egy másik álomba megy ádám).
Szóval nagyon fura volt, még nem álmodtam ilyet. Ment a fejemben a történet, majd lefeküdtem aludni (az álmomban) és elaludtam. ott is elkezdtem álmodni és éreztem, hogy felkelek, de kűzdöttem ellene, mert tetszett az amit álmodnam, de felébredtem. Ekkor pár másodpercig folytatódott a rendes álmom, majd igazából felébredtem. Nagyon fura volt :)
- előre is elnézést, ha rossz helyre soroltam be ezt a kérdést. :)
17/L
Kedves 80%-os nagyon okos pszichológus :)
Nem kétséges, hogy sokkal többet tudok az álmokról és a tudatalattiról, mint te bármikor fogsz. Tudatos álmodó vagyok jó ideje és eléggé tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. Te azt írtad, hogy a tudatalattijához közel kerülhet, mikor ilyen "mélyebbre" kerül az álomban, miközben ez egyáltalán nem igaz. Az, hogy mélyebbre jut csak az álom illúziója és nem lesz semmivel se közelebb a tudatalattihoz. Ahhoz, hogy a tudatalattihoz eljuss és tényleg kérdést kapj az elnyomott dolgokra vagy a kérdéseidre, ahhoz tudatodnál kell lenned ahhoz, hogy egyáltalán komolyan vegyen a tudatalattid és ESETLEG választ adjon neked. Ez pedig nem úgy fog történni, hogy odaállsz és megkérdezed, hanem át kell jutnod a tudatalattid által állított akadályokon, amivel ö végig azon lesz, hogy felébredj vagy sima álomba juss vissza.
A sima álmok jók arra, hogy beleéled magad ott abban a pillanatban és elhiszed, hogy valóság, de megtudni nem fogsz semmi igazán komoly bölcsességet belölük.
Remélem felfogtad amit írtam, bár ilyen pszichológia tanfolyamok után azért elvárom töled ;)
természetesen megértem ezt is, hisz mi is 3 lehetséges elméletről tanultunk, és ez már személyi kérdés, hogy ki miben hisz... Számomra ez volt logikus, de attól még lehet más is a helyes válasz...
Ugyan akkor a tudatos álmodásban is van valami... én már próbálkoztam vele, de nem jött össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!