Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért vagyok tehetetlen néha...

Miért vagyok tehetetlen néha álmomban?

Figyelt kérdés
Néha álmodom olyat, hogy meg se tudok mozdulni, meg se tudok szólalni vagy csak nagyon halkan. Ma hajnalban is ez történt. Épphogy vissza tudtam aludni, miután visszafektettem babám, és pár perces álom után egyszercsak olyan volt, mintha ébren lennék, feküdtem az ágyban, a párom felé néztem, és a falon megpillantottam a hajnali homályban egy csukjás árnyat, majd a párom arcát, de az olyan volt, mintha csak egy hologramm lenne. Tudtam, hogy lehetetlen, hogy a házba bejutott egy ember, tudtam, hogy csak álom, mégsem tudtam mozdulni, mintha megdermedtem volna a félelemtől. Ilyenkor eszembe jut, hogy már volt ilyen, és véget akarok neki vetni, de valahol félek, hogy mi van, ha nem álom? Eddig a mostani álomnál juottam a legtöbbre, többször is ki tudtam suttogva mondani gyors egymás utánban a párom nevét, mire rájöttem, hogy ez így nem jó, valamit másképp kell csinálni, hogy vége legyen. Nem tudom pontosan mit csináltam, talán vettem egy mély levegőt, vagy erősen becsuktam a szemem, de ezzel megtört az álom, és felébredtem (200-as pulzussal) Ezek az álmok érintenek a legjobban, rosszabbak a síma rémálmoknál. Most például olyan rossz hatással volt rám, hogy nem tudtam visszaaludni. (Félek a sötétben, félek egyedül lenni itthon este, és most olyan, mintha egyedül lennék, mert a párom még alszik) Néha attól félek, hogy bejön valaki halkan és elviszi a babám:( De már születése előtt is volt hasonló álmom. Most a maihoz hozzátartozik, hogy valamin fölhúztam magam (egy ismerősöm panaszkodott, hogy nincs elég pénze, közben elmondta, hogy mennyi támogatást kap, és felháborított, hogy kevesli, én meg utána számoltam, és legálisan kizárt, hogy annyit kapna, amikor fele se járna, és tudom -mert dicsekedett vele-, hogy gázt nem is használnak, mert a gázfűtés helyett minden helységbe hősugárzót tettek, ugyanis tudnak csalni az árammal, így azt is alig fizetnek, és még kevesli a pénzt, ez húzott fel, vagyis felháborított) Ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok, nem a párom vagy a gyerek húzott fel. Más is járt már így, hogy tehetetlen volt álmában?
2011. ápr. 22. 06:10
 1/2 anonim válasza:

Szia!

Én a nagyszüleim halála óta,fura álmokat álmodok.

Néhányszor olyat álmodok,hogy egy kék fényen keresztül eljutok valahova,ahol látom öket,egy házban élnek,de amikor meglátnak ilyyedten "haza küldenek" pl:"mennyy haza,még nem jött el neked az idöd" vagy "majd ha eljön akkor majd találkozunk és még sok ilyen.

De még rengetegszer álmodok hasonlot a tiédhez de kicsit másképp. Pl:ott vagyok a nagyszüleim házában egyedül és ugy hallom mintha valaki betört volna.Ki megyek a konyhába,egy késsel,hogy nézzek szét,benézek a fürdöszobába és ott pedig a kádra.Látok egy ruhát benne,bemegyek és ott meglátom mamámat és,egyből felemelkedik (lebeg),fekete szemei voltak,de igazából szép kékes zöldesek voltak,mintha itt gonosz szálta volna meg és rám támadott én kiakartam futni de egyszerüen elborzadtam és leestem,nem tudtam többet mozdulni.Erre aztán felébredtem.A másik pedig az volt,hogy tatámat néztük valami emberekkel,de tudtam,hogy megvan halva.Erre Ö kinyitotta a szemét,és a mellettem lévő emberek rámtamadtak vele eggyüt,mire én futni kezdtem de elkaptak,igy "harcoltam" velük.Majd valahogy megöltem öket,és felébredtem.De rengeteg ilyen álmom van,és nem tudom miért,mert a nagyszüleimmel nagyon jol voltunk szerettük egymást,soha nem bántottak és én se öket.És mégis álmaimban mindig rosszat álmodok velük.

Elöször az a "látogatást"álmodtam 2x de mindig kicsit mésképp volt,és most Szeptember ota csak rosszat álmodok minden egyes éjjel :S Mindig!

2011. ápr. 22. 08:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez az alvási paralízis.

Azért van, mert a tested blokkolva van alváskor (különben alvajárnál és végigcsinálnád minden álmod). Ha nem sikerül tökéletesen az időzítés, és felébredsz, mielőtt a hormon kimenne az idegekből, akkor van ilyen.

Próbáld meg jobban kipihenni magad (nem ennyire elfáradni alvásig), akkor nem lesz.

2011. máj. 3. 02:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!