Mit jelent ez az álom? Kicsit megijedtem.
Tegnap meg ma(azért így írom mert tegnap este 9-től ma hajnal 7-ig)azt álmodtam,hogy elmentem a nagymamámmal valahova nyaralni és a tengerbe voltunk és sétáltunk kifelé mert azt mondták földrengés várható.Bementünk a szállodánka majd kisidő múlva megjelent Isten,az emberek pedig letérdelve egy kört alkotva hajoltak meg előtte(Isen volt a kör közepébe)és mindenki meghalt sorban és én maradtam utóljára meg az apukám(aki egyébként nem él velem)majd mi is meghaltunk és "éreztem" ahogy a lelkem távozik a testemből és az ablakon akartam kirepülni épp,de anya felébresztett.És olyan szabadnak éreztem magamat miközben kilépett a lelkem a testemből.
És még volt ugyanez az álom,csak nem nagyon függ össze.Az volt,hogy Londonban élek most a valóságban,és az álmomban visszamentem Miskolcra a régi sulimba meglátogatni a többieket.Aztán ott láttam apát,de elbújtam előle(ő otthon lakik én meg angliában anyával)és aztán észrevett és megsértődött amiért elbújtam előle.Aztán próbáltam bocsánatot kérni tőle de elviharzott.
És ezután jött a "másik" álom.
Bocsi ha túl hosszú lett.
akor mindkét álomban azért van az apukádos rész.
szeretnél szabad lenni, oda menni ahova akarsz, ezért volt a szellemes rész.
volt mostanában valami hitvilággal kapcsolatos élményed?
a földrengés az szeritnem ezért volt mert tuti hallottál a japán földrengésről.
a nagymamád is magától értetődik.
a halál meg.. nem gondoltál mostanában a halálra?
hitvilággal semmi nem volt de álmomban gondoltam hogy az igazi isten már ha létezik,nem így viselkedne...
igen a japán földrengéssel sokat foglalkoztunk mostanában
és nem,nem gondoltam a halálra :)
Úgy az álomfejtéshez általában, egy példán bemutatva, hogy hogyan alakulhat ki egy álom:
Este lefekszek, de félek, hogy a vekker cserbenhagy és nem kelt fel. Valóban így is történik, későn ébredek, rohanok a munkába, a buszt már éppen nem érem el, egy másik közben majdnem elüt, mert nem figyeltem eléggé. A főnök a késés miatt majdnem kirúg, a lemaradást túlórával behozom, de már késő este van mire hazaérek, az utcán valamilyen randalírozó bőrfejűek belém kötnek, de valahogy megúszom ép bőrrel a dolgot. Lefekszek, elalszok és a következőket álmodom:
Futok a buszmegálló felé, de minél közelebb érek, annál nehezebben haladok előre, mikor végre odaérnék a busz már megindul, lekésem, de közben majdnem elgyúr, a busz sofőrje a főnököm, az ablakon bepillantva látom hogy a kilométer óra helyén a vekkerem van beépítve és az utasai csupa bőrfejűek és tömve van velük a busz.
Mit jelent ez?
A nap folyamán a következő dolgokkal kapcsolatban éltem át a félelmet:
1) Vekker – féltem tőle hogy cserben hagy
2) A „lábaim“ – nem lesznek elég gyorsak, hogy utolérjem a buszt
3) Busz – lekésem („elszalad“ előlem), majdnem elgyúr
4) Főnök – majdnem kirúg
5) Bőrfejűek – majdnem megvernek
Mivelhogy félelem csak egy van, csak éppenséggel mindig más dologgal kapcsolatban jelenik meg, ezért az álomban amikor a napközben átélt események feldolgozódnak, akkor az összes vele kapcsolatos „szimbólumot“ egyszerre jeleníti meg, egy sajátos logika szerint:
1) Vekker – ez mutat valamit, ami fontos lett volna nekem, itt a tachométert helyettesíti, mert a buszban ez bír hasonló fontossággal
2) A „lábaim“ – elnehezülnek, amikor már majdnem célban vagyok, kifejezik azt amitől féltem, hogy nem bírják majd
3) A busz sofőrje – a buszban a sofőr van hasonló helyzetben, mint a munkahelyen a főnök, ő dirigál az utasoknak
4) Bőrfejűek – félelemkeltőek ha sokan vannak, a buszban a tömeg szintén hasonlóan kellemetlen.
Még megjegyzem, hogy azt, hogy egy félelem van ezt olyasféleképpen kell érteni, mind azt, hogy egyféle szesz van, de szeszesital már számtalan, de mindegyik ugyanattól a szesztől lesz szeszes ital. Az álom ebben az esetben a félelem lényegét ragadta meg. Bővebben erről: Sigmund Freud: Álomfejtés.
hű ez nagyon hasznos köszönöm :)
egyébként kik azok a bőrfejűek? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!