Kinek volt már "tiszta álma", amikor rájön hogy álmodik
és úgy álmodik tovább?
Nem tudom, ez annka számít, vagy inkább képzelgésnek, de amikor fél álomban vagy, mondjuk felébresztenek, a reggeli órákban, vissza tudsz aludni.pl volt, hogy álmodtam valamit, majd a felébresztés után, úgy folytattam, ahogy én akartam.esetleg hosszaban is tudtam irányítani, de akkor már nem aludtam olyan igazán.
2011. márc. 8. 17:59
12/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Nekem is voltak ilyen élményeim, de legtöbbször kicsúszott a kezemből az irányítás eltorzultak, homályosodtak a dolgok, és felébredtem. Egyszer volt csak hogy hosszabb ideig tudtam irányítani az álmomat. Ez egy délutáni alvás volt, zenehallgatás közben aludtam el, és a zene álmomban is hallatszott. Egy téren voltam és repülni próbáltam. Szép lassan elemelkedtem a földtől és tudtam irányítani hogy merre repüljek. Ez nagyon jó érzés volt, amilyet az életben még nem tapasztaltam (talán ilyen érzés lenne ha fizikailag lehetséges lenne repülni)
Szóval nagyon jó élmény volt de azóta sem sikerült tartósan irányítanom úgy hogy fel ne ébredjek.
Nincs erre valami módszer?
Lehet, hogy fixáltad a tekinteted és azért ébredtél fel.
2011. márc. 10. 21:57
Egy párszor nekem is volt.
Maximum magamat tudtam irányítani, meg egy-két apróbb dolgot, de nem könnyen.
2011. márc. 13. 12:42
valami veszélyes helyre nem mertem bemenni. megcsíptem a karom, és miután nem fájt, rájöttem, h álmodom, és bementem. ENNYI! :D
2011. márc. 14. 22:10
én velem mindig ezvan szinte... csak az a baj, hogy ahogy én rájövök azonnal eszembejutnak a szörnye kamiktől félek...
2011. ápr. 27. 20:24
17/23 anonim válasza:
Nálam sokszor tapasztalható. Általában nem zavarja meg az álmom további menetét.
2011. ápr. 27. 20:32
18/23 anonim válasza:
Nekem olyan volt, hogy álmomban tudtam hogy álmodok, mert agyaltam is rajta, hogy majd ha felébredek, másnap elmesélem barátnőmnek hogy milyen klassz álmom volt.
És tényleg úgy van hogy akkor úgymond bármit megtehetsz, mert tudod hogy úgy is csak álom!
Nos vmikor emlékszek reggel hogy mit álmodtam, de vmikor nem :)!
2011. ápr. 27. 22:10
19/23 anonim válasza:
Velem ilyen 1x történt meg. Régen volt, azt álmodtam hogy kinn vagyok a teraszon, és egy Zöld(!) vérfarkas elkezd futni föl hozzám hörögve a lépcsőn, berohantam bezártam az ajtót. Tudtam hogy nem hagy békén, rohantam a másik ajtóhoz, hogy bezárjam, de gyorsabb volt és bedugta a pofáját az ajtón, és akkor jöttem rá hogy csak egy álom...hiszen nem tudja egy zöld(!) vérfarkas bedugni a fejét az ajtón. Aztán kitaszigáltam, bezárkóztam, fölmentem a szobámba és megnyugodtam. Majd fölébredtem.
2011. ápr. 28. 14:18
Én mindig felébredek ha észre veszem hogy álmodok. Pl egyszer bogarásztam ezt a témát a gyk-n (tudatos álom, repülés) és azt álmodtam hogy a bátyámmal voltam itthon. Kint voltam a folyosón, a bátyám bent ült egy szobában törökülésben az ágyon és olvasott. Kint a folyosón észrevettem hogy tudok repülni, be is mentem megmutatni neki hogy repülök. Ekkor eszembe jutott hogy álmomban szoktam repülni és a bátyám eltorzult hanggal mondta hogy na csá és felébredtem :S De hogyha egyszer összejönne akkor ordítanák torkom szakadtából... (szeretek üvölteni de nem lehet mert vagy az itthon lévők hallják vagy a szomszédok :S:S
2011. ápr. 28. 16:16
Kapcsolódó kérdések: