Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mit jelent a fóbiám tárgyával...

Mit jelent a fóbiám tárgyával álmodni?

Figyelt kérdés

Van egy állat, amitől fóbiám van, most nem írom le melyik (igen, ennyire durva a fóbia), a példa kedvéért legyen mondjuk pók (amúgy nem az).

Álmomban a nagymamáméknál voltam, ahol egy kisbaba odatotyogott a raktáros szobához, kinyitotta résnyire, és azonnal kiszökött egy 'pók' a szobából. É spersze azonnal kifutottam, ordítva-sikítozva, önkívületben...

1 Mit jelent az hogy ez így előjön?

2 Nekem nagyon gyanús hogy ez a fóbia valamilyen transzgenerációs cuccal függ össze. De őseim nem mesélnek soha semmit, mindenen hétpecsétes titok van.

Hogyan tudnám felderíteni, hogy honnan jön ez az egész?

ma 10:48
 1/2 Grimfox ***** válasza:

Mivel neked fóbiád van, nálad mást jelent ez az állat, mint mások álmában. Illetve a saját jelentés felülírja az eredeti, "örökletes" jelentését. Ezért análkül, hogy valaki alaposan feltérképezné a személyiséged, és a fóbiád, nem igazán lehetséges megmondani, mit jelentett az a dolog az álmodban. Nem biztos, hogy külső jelentése van, megeshet hogy egyszerűen csak valami távolról hasonlót láttál előző napokban, és a tudatalattidat ez egyből felidegesítette.

Kideríteni mély meditációban lehet az ilyesmit. Úgy kevésbé kiborító szembekerülni vele, mert a tudatod csak őrlángon pislákol, és a meditáció kivitelezése is erős fegyelmet igényel. Szoktak ilyesmivel mélyebb hipnózisban is kísérletezni, de ott nincs meg a fegyelem félelmet gátló jelenléte, ezért eléggé megviselhet. Emellett kevés pszichoterapeuta dolgozik mélyhipnózisal, pont az ilyen veszélyek miatt.

ma 11:38
 2/2 A kérdező kommentje:

Valamitől tényleg rettenetesen félek, fogalmam sincs mi az.

Máskor is volt már olyan álmom, ahol valahova be kellett mennem, vagy le kellett mennem, szembesültem valamivel, és ugyanez lett az álom vége, hogy üvöltve menekültem, tényleg önkívületben. Úgy, hogy nem is láttam, hogy mi volt odalent/odabent.

Volt, hogy elbarikádoztam az ajtót is 😅

Na hát mindegy...akkor ez nem egyhamar derül ki...

ma 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!