Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Nem veszéjes így kizuhanni az...

Nem veszéjes így kizuhanni az ágyból?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, hogy alvás közben az emberek lebénulnak, pont azért, hogy alvás közben ne tudjanak mozogni. Ezért alakul ki az alvási paralízis.

Álmodtam valami horror rémálomszerű hülyeséget. Bár ez nem túl meglepő, mert egész esete a walking dead sorozatot néztem.

Álmombam megámadott valami sátán macska. Mármint ugyanúgy nézett ki mint egy sima macska, nem lényeg. (Nem félek a macskáktól van a kertben 3)

Hirtelen rám ugrott mármint az arcom felé repült, én meg reflexből elfordultam. Csakhogy ez a fordulás már a valóságban történt meg, és lefordultam az ágyról a padlóra.

Semmi bajom nem lett, de azért ez veszélyes. Nálam puha a padló, de ha valaki könyökkel ráesik valami járólapra, azért az már sérülés veszélyes. Vagy pl sokan éjjeliszekrényt raknak az ágy mellé. Ha pl azt valaki megfejeli, az se kellemes. Vagy ha a másik irányba fordulok nekimegyek a falnak és beesek a fal meg az ágy közé. Lol

2023. nov. 10. 16:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Velem volt hasonló, én pont az éjjeliszekrényt fejeltem telibe, de nem lett semmi bajom szerencsére.
2023. nov. 10. 16:26
 2/10 anonim válasza:

Vegyél fel védőfelszerelést alváshoz, mint a profik.

[link]

2023. nov. 10. 16:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Én elaludtam a széken, már csak arra emlékszem hogy lefordultam róla és a padlón találtam magam.
2023. nov. 10. 16:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Az alvás közbeni lebénulás, vagyis a REM alvás során fellépő atónia, valóban megakadályozza, hogy az emberek aktívan mozogjanak álmaikban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen mozdulatlanok lennénk. Néha az emberek mégis mozognak álmukban, ami olyan eseményekhez vezethet, mint amit leírtál.

Az ágyból való kiesés valóban veszélyes lehet, viszont megakadályozhatja, egy oldalrács felszerelésével. Vagy elhelyezhet párnákat az ágy körül, az esés fájdalmának csökkentése végett.

2023. nov. 10. 17:10
 5/10 A kérdező kommentje:

1# tényleg szerncséd volt.

4# ezt már tudtam.

Nem baj, túléltem. Csak nekem ilyen még nem volt...

2023. nov. 10. 17:48
 6/10 anonim ***** válasza:
21%
Ha tudtad akkor miért kérdezted?
2023. nov. 10. 17:53
 7/10 anonim ***** válasza:
57%
Amennyiben ennyire mozogsz álmodban, azt REM alvási zavar is okozhatja, érdemes lenne neurológussal konzultálni. És igen, veszélyes, apám kórházba került miatta.
2023. nov. 10. 18:39
 8/10 A kérdező kommentje:

Az alvás közbeni lebénulás, vagyis a REM alvás során fellépő atónia, valóban megakadályozza, hogy az emberek aktívan mozogjanak álmaikban"

6#

Ezt már tudtam.

De azért arra nem számítottam, hogy a padlón végzem. Jobb lett volna egy sima alvás paralízis...

Az alvás para csak egy sima nyitott szemű álom. De ha az álom hatására kilövöd magad, az baj.

2023. nov. 10. 18:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Alvás közben a tested el van lazulva, és ennél fogva kevésbé sérülékeny, mivel nem feszülsz be, nem fejtesz ki ellenállást esés közben. Persze attól még lehet nagyot koppanni, de sokkal kisebb veszéllyel, mintha ébren hengerednél le az ágyadról. Úgy tudom, a matt részegeknél is ez a helyzet, esnek, buknak, mégsem lesz bajuk. Észre sem veszik, többnyire szerencséjük van. Kivéve amikor nem.
2023. nov. 10. 20:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez nem veszélyes. Gyerekkoromban számtalanszor leestem az ágyról, és felnőttként is előfordult kb. 3-4 alkalommal, szintén ilyen álombeli hirtelen mozdulat miatt. :D
2023. nov. 10. 21:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!