Jártál már úgy, hogy álomból felébredve és felkelve még egy állókép fél percig a szemed előtt maradt, akárhová néztél a szobában? Mi lehet ennek az oka?
Részletesen, ezt álmodtam: Egy űrállomáson vagyok, ami időjárás előrejelzésére szolgál, a Föld körül kering.
Előttem egy vizsgálóasztal és van rajta egy élőlény, nagy a feje, kb. 70cm hosszú, gézbe teljesen be van tekerve, így nem lehet belőle látni semmit sem.
A géz alatt infúzió van bekötve. A lény mozog, olyan karma van, mint egy állatnak, a karmai egymásba teleszkóposan illeszkedő kis csövecskék, a végük elhegyesedik.
Ahogy mozog, a karmaival megfogja a kezemet és egyre feljebb és feljebb kapaszkodik a karomon, miközben belém mélyeszti a karmait.
Az álomnak vége volt.
Miután felébredtem, felkeltem, de akárhová néztem a sötét szobában mindenhol olyan rajzolatot láttam magam előtt kb. még fél percig, mint amikor nyáron a kiszáradt föld berepedezik rajta néhány sárga, szabályos csillag alakú virág volt.
Akármerre néztem vagy fordítottam a fejemet a kép statikusan a szemem előtt volt. Teljesen ébren voltam, biztosan nem álmodtam, fel is keltem, azután fokozatosan elmúlt.
És NEM, nem szedtem be előtte semmit! :)
Az a különös, hogy nem kapcsolódott az álomhoz, amit láttál ébredés után. Igaz, az is fura lenne, ha a lény lebegett volna a szemed előtt, miután felébredsz. Ilyen velen nem történt még. Olyan igen, hogy közvetlenül ébredés után hallok olyan hangot, amire nincs magyarázat. Pl arra kelek, hogy zörög valami a szobában, bevágódik a másik szobában az ajtó, pedig egyedül vagyok. Volt olyan, hogy egy pár soros, ismeretlen vers részletet mondtam el, amint kinyílt a szemem, mintha az még az álomhoz tartozott volna. Na az is érdekes élmény volt.
A tied hipnagóg kép lehetett.
Látni csak egy forgó (örvénylő) fekete fehér spirált szoktam néha, mikor nem tudok elaludni vagy visszaaludni. Ez a leggyakoribb hipnagóg féle jelenség nálam.
Nekem egyszer hasonló lefekvéskor volt, és egy fa jellegű rajzolat volt (Ez egy Fa... :D).
Azelőtt és azután se láttam hasonlót.
Talán túl gyorsan feküdtem le, te meg túl gyorsan ugrottál fel és válthatta ki ezt a hatást, de igazából az érhálózatom érdekes módon nem passzolt a "fához". A érhálózatot bármikor meg tudom nézni súroló fénnyel - oldalról kell világítani a szemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!