Lehetséges hogy valós dolgokat álmodjak, esetleg a jövőt?
Nagyon élénk és élethű álmaim vannak. Többször volt az hogy szinte valós dolgokat álmodtam, ( pl almomban megbeszéltem egy barátommal egy konfliktust ami előző nap volt közöttük és másnap anélkül hogy beszéltem volna vele már nem haragudott) vagy a jövőt? ( többször álmodtam olyan dolgokat amik pontosan úgy ahogy megalmodtam, bekövetkeztek)
Ez lehetséges? Ha igen, miért van?
Lehet, hogy még mindig nem érted?
Persze, hogy nem jósolni tud.
Olyat tud megmondani, amit amúgy is látnál, HA figyelnél rá. De nem figyelsz, elmész mellette.
A tudattalan viszont mindig figyel, és elteszi a memóriába a jelenséget. Aztán, ha úgy dönt, hogy ez fontos, akkor jelez neked.
21.
Értem, hogy beszippantottál valami bulvárcikket.
Erre én is mondhatnám, hogy voltak kísérletek, amiből kiderült, hogy a tudattalanra támaszkodó emberek hasonló vagy rosszabb döntéseket hoztak, a tudatosan döntő társaiknál, vagy épp megismételni sem sikerült a kísérlet eredményét.
Viszont az elképzelhető szerintem, hogy jelez neked az eszed tokja.
Az nem mondtam, hogy a tudattalan okosabb lenne, mint a tudatod, te viszont itt erről beszéltél.
Nem így van.
Azt mondtam, hogy a tudatod csak egy leszűkített eseménysorral foglalkozik, tehát sok dolgot fel se fog, ami veled történik.
A tudattalan pedig mindent követ, amit az érzékszerveid egyáltalán felfognak.
Jó lenne, ha ezt így harmadszorra végre megértenéd.
Úgysem fogja fel a mérnök úr.
Ezek a szkeptikusok csak a minusz pontokért járnak ide. Hát legyen, én nem sajnálom tőlük.
Ő nem szkeptikus, hanem vaskalapos.
Egy példa a fenti jelenségre:
egy óra ketyegését a szobában kellő gyakorlás után egyszerűen nem hallod meg.
Ilyenkor az történik, hogy a tudattalanod nem továbbítja a jelet a tudatodnak, hogy az tudjon foglalkozni a fontos dolgokkal.
DE!
Ha odafigyelsz rá, akkor hallod.
VALAMINT, ha hirtelen leáll, és csönd lesz, azt is meghallod.
Szerinted hogyan lehet meghallani a csöndet?
Hát így, ha a tudattalan figyelmeztet rá.
Ha rákérdezek, hogy valaki MIÉRT hisz majd elkezdi sorolni, hogy MIBEN hisz, akkor kissé sem válaszolta meg a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!