Hogyan élheti át valaki álomban a zuhanás élményét, ha még sosem zuhant le sehonnan?
Az olyasmi álmokra célzok, amikor pl. valaki leesik egy nagy épületről, és közben érzi, hogy zuhan, majd felriad mikor/mielőtt földet érne az álomban.
Ezt az álmot evolúciós háttérrel magyarázzák:
Számomra azonban nem kielégítő ez a magyarázat. Azt megértem, ha valaki magasabb helyről lezuhan, és túléli, - tehát van ilyen élménye - akkor álmodik erről.
De én sehonnan sem zuhantam le, mégis álomban intenzíven átéltem már a zuhanás élményét. Rossz álom volt.
Nem kell magas helyről lezuhanni ahhoz, hogy a zuhanás érzése rögzüljön. Elég egy pillanatnyi szabadesés, és az ösztönös emlékezeted már rögzíti is az élményt. Csecsemőként, illetve amikor járni tanulsz, elég sokat esel, ami ugyanaz az érzés, csak rövidebb ideig. Később ez összekapcsolódik a tanult veszélyérzettel. Emellett bármi, amit el tudsz képzelni, arról tudsz álmodni is.
Az evolúciós háttér is biztosan közrejátszik. Nem mint emlék, hanem mint ösztön van jelen.
"De én sehonnan sem zuhantam le, mégis álomban intenzíven átéltem már a zuhanás élményét. Rossz álom volt."
Ezt sokan sokféleképp racionálisan magyarázzák, de ez szerintem az asztrális test visszazuhanása a fizikai testbe.
Amikor alszunk a racionális elme kikapcsol, és a tudat az asztráltestbe húzódik vissza, és itt zajlik az álom.
Azért nem is tudatosul a legtöbb emberben hogy egy álmot él át -mert bár furcsa dolgok történnek- de a racionális elme pihen.
Ha az asztrális test fejlett, akkor könnyen kilebeghet a fizikai testből, ekkor lehet egy nagyon kellemes repülés érzés is, vagy egy ijedtséggel összekötött zuhanó álom, és ismét egyesülve van a kettő.
Neked ezt érdemes lenne próbálgatni, előidézni, meditációban megpróbálni kilépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!