Ébren vagyok de már álmodok?
Sziasztok!
Rengetegszer van, hogy lefekszek aludni (legtöbbször ez akkor van amikor nagyon álmos vagyok) és még nem aludtam el, csukva van a szemem és hallok magam körül mindent de már álmodok.
Pl.: sokszor volt, hogy barátnőm itt aludt vagy hívásoztunk este, és elaludtam, álmodtam már de közbe hallottam ahogyan beszél hozzám és csak azokkal a szavakkal tudtam neki válaszolni amit az álmomban is mondtam. Teljes halandzsa nyelven, szegény nagyon megijedt mikor először volt ez.
Nade ez, hogy vagy miért történik meg?
Én úgy tudom, hogy legalább 12 percnek kell eltelnie elalvás után, hogy álmodni tudjunk, mert akkor alszik el az ember teljesen. DE ÉN, HOGY álmodok már akkor amikor szinte ébren vagyok??
Én szinte ébren vagyok és mégis álmodok. Olyan mintha bekerülnék a valóság és az álom közé. Olyan vagyok mint egy élőhalott.
Ami még nagyon sokszor van:
A sztori ugyanaz: 1 perce se szunyókálok épp akkor amikor elaludnék még hallok mindent magam kötül, jön egy gyors álom és olyan szinten megijedek, hogy ugrik a testem eggyet az ágyban és saját akaratom ellenére sikítok.
Nos ez a legrosszabb a kettő közül mert már többször megsérültem tőle mert olyan durván megijedek, hogy izombul lezúgok a padlóra.
Hogy mitől nemtudom 2-re kifejezetten emlékszek, mindkettő pár másodperces álom volt az egyiknél leléptem egy lépcsőn utána mintha zuhantam volna és bumm megijedtem és lenn a padlón landoltam de közbe még félig ébren voltam. Másik pedig az volt, hogy valaki a fejemhez nyomott egy gyíkot és bumm megijedtem újra. Érdekesség, hogy ez másnap tényleg megtörtént. Legtöbbször nem emlékszek az álomra.
Röviden: Fáradtan épp, hogy lefekszek és párnát ér a fejem (ébren vagyok mert hallok mindent magam körül csak csukva van a szemem) jön egy gyors álom és hirtelen arra kelek fel hogy úgy megijedek, hogy sikítok akaratom ellenére.
Nah szóval erre keresem a választ.
Azon is gondolkodtam, hogy ez a fáradságtól van és emiatt nagyon gyorsan elalszok (de csak félig, mert ugye hallok még mindent magam körül szóval valamilyen szinten ébren vagyok) annyira gyorsan, hogy álmodok is de az álom vége mindig zuhanás (az a sejtésem, hogy ettől riadok fel sikítva) amire nem emlékszem kivéve a lépcsősnél.
Előfordult már velem is.
Én szeretem, olyankor csak nézem az agyam által kreált "filmet".
Bár van néha hogy én is frászt kapok.
Ekkor is még félig ébren voltam, de már azt álmodtam hogy egy marhavágáson vagyok.
Ketten vittek egy műanyag kádat amiben benne volt a levágott marhafej, majd mikor mellém értek vele, a marhafej egyszer csak MMMMÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ...
Na ekkor majdnem kiugrottam az ágyból.. 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!