Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ezotéria illetve álomfejtés...

Ezotéria illetve álomfejtés kategóriába miért járnak olyanok akik nem is hisznek benne?

Figyelt kérdés
Konrkétan majdnem minden álomfejtés kérdésben látok ilyen választ mint "semmit sem jelent, az álmok nagyrésze semmit nem jelent"...nos álomfejtés kategória nem véletlenül van és akik ebbben kérdeznek nem ilyen válaszokban reménykednek. Párszor én is kérdeztem néhány álmommal kapcsolatban és a legtöbb válasz sületlenség volt vagy a fent említett mondat pedig tökre átlagosan fogalmazom meg a kérdésemet és nyilván ha úgy kérdezem meg hogy xy-al álmodni mit jelenhet nyilván nem olyanoktól várok választ akik amúgy se hisznek benne (párszor már ki kellett ezt külön írnom hogy ne írjanak olyanok akik nem hisznek benne mert csak úgy kaptam értelmes választ...)hisz mit kezdek azzal hogy semmit nem jelent...sok álmomnak van jelentése, én hiszek bennük, jó néhánynak tényleg nincs de na...nem értem miért kell szét trollkodni ezt a kategóriát...mellesleg nem csak álomfejtésben hanem minden más kérdésnél ami ezotériával foglalkozik nagyon nincs értelmes kérdésre válaszoló válasz manapság. miért van ez? Vannak akik tényleg foglalkoznak illetve hisznek benne erre a válaszok sokasága trollkodik :/...már kérdezni se merek ebben a kategóriában pedig sok minden érdekel de már előre látom a válaszokat.Más hogy van ezzel, van aki még szokott ezotériában kérdezni illetve normálisan válaszolgatni azokra? Miért van ez?

2022. okt. 16. 18:43
 1/5 anonim ***** válasza:
40%

Mert kiakaszto, hogy az emberek olyan ostobak, hogy elhisznek ilyeneket.

A misztikus hulyesegeket azert talalta ki az ember, mert kenyelmesebb random dolgokat belemagyarazni kulonbozo jelensegekbe, mint az agyukat hasznalva tudomanyosan megmagyarazni.

2022. okt. 16. 19:39
 2/5 anonim ***** válasza:
81%

Ez nem"csak" hit kérdése. A legtöbb ember, köztük én is, tapasztalt olyan dolgokat, amiket egyszerűen nem lehet racionálisan megmagyarázni. Magam részéről olyan álmaim vannak, amik valóra válnak. Nem tudom irányítani, csak megtörténik. Úgy kezdődött, hogy egy közeli rokom halálát megálmodtam előző nap. Másnap pontosan úgy meghalt balesetben. Férjem teljesen szkeptikus volt szintén addig a napig. Ugyanis reggeli kávé közben neki meséltem milyen rosszat álmodtam. Majd aznap délután pont úgy megtörtént.

Azóta több ilyen volt, bár szerencsére nem ilyen horderejű dolgokkal.

Valaki mondja már meg milyen racionális magyarázat van erre?

2022. okt. 16. 19:48
 3/5 anonim ***** válasza:
73%

A baj a kérdésekkel van. Annyi rémisztő ostobaságban hisznek itt emberek, amit nem lehet szó nélkül hagyni. A spiritualitás nem ostoba, nem vakhit. Ami viszont itt megy, az a legalapvetőbb dolgok meg nem értéséről tanúskodik.

Amúgy kit érdekel, hogy egy kérdező milyen választ akar hallani? Már itt elcsúszik az egész. Ha nem kíváncsi a valóságra, csak a saját vakhitét polírozgatja, akkor rossz úton jár.

2022. okt. 16. 19:54
 4/5 anonim ***** válasza:
32%

Egyrészt: tényleg jó dolog lenne, ha a kérdésre érkeznének válaszok, de persze jó néhány kérdés, meg jó néhány válaszoló ennek a feltételeit képtelen felfogni.

Talán, ha beleírnád a kérdésedbe, hogy te is tudod, jó néhány álomnak tényleg nincs jelentése - jobb válaszokat kapnál.

Azt kéne megérteni, hogy ezeket a kérdéseket azért nem a tudomány kategóriában tesszük fel, mert nem a szigorú tudományos válaszok érdekelnek, hanem itt a tudomány határait feszegetjük.

MÁSRÉSZT VISZONT azt is meg kéne érteni, hogy az, hogy a határokat feszegetjük - NEM azt jelenti, hogy eldobjuk az egész tudományt úgy ahogy van, aztán szaladj, pejkó... legalábbis csak a legbutábbak csinálják így.

Meg kéne találni a kettő között az arany középutat.

A #2-esre magyarázat lehet a megérzés: vagyis az, hogy az agya különféle jelekből összerakta, hogy mi történhet, és azt álmodta meg.

2022. okt. 17. 11:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha leírom a konkrét álmot részletesen én minden alkalommal csak normális magyarázatot kaptam.
2022. okt. 20. 16:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!