Miert csak akkor keletkezik alvas paralizis ha a hatunkon
fekszunk?
Figyelt kérdés
Kerestem ineterneten de nm igazabol talaltam. Csak hogy par ember meselte hogy a hatukon fekudtek es az miatt kaptak valanit ha a hatunkon fekszunk akkor az elohozza az alvasparalizist (nem minden esetbe) erdekel nagyon a tema de a kulonbozo cikkek nem tul szemelyesek ezert kerdezem meg inkabb itt. Elore is koszi a valaszokat legyen szep napotok!
Nem a háton fekvés hozza elő. Maximum egybeesik, hogy félálomban a hátadra fordulsz, mielőtt megébredsz (sokan így vannak vele), és az alvási paralízis is ugyanezen féligéber pillanatokban fordulhat elő.
2022. márc. 21. 15:35
2/12 anonim válasza:
Nem csak akkor fordul elő. Igazából az alvási paralízisről két dolgot tudunk biztosra:
1. Az esetek nagyrészében háton fekve tapasztalják.
2. Ha stresszes valaki nappal, akkor nagyobb eséllyel tapasztalja.
Ennyi. Minden más csak következtetés. A miértekre nincs válasz, még nem tart ott a tudomány. Még azt se tudják teljesen, hogy mi ez.
2022. márc. 21. 15:59
3/12 anonim válasza:
Ha fehér embereket látsz,akkor igen!
2022. márc. 21. 17:15
4/12 anonim válasza:
Az ez amikor az agyad felébred alvásból de a test még nem ezért nem tudsz mozogni, kozbe az agy mindenféle hallucinációkat gyárt mikozbe le vagy bénulva azért rémisztő
2022. márc. 21. 17:16
5/12 anonim válasza:
Jah egyébként, mert az agy így könnyebben támadható!
2022. márc. 21. 17:16
6/12 anonim válasza:
Igen pontosan nem tudsz mozogni, olyan mint ha a lélek kilépne a testből.
2022. márc. 21. 17:18
7/12 anonim válasza:
Annyirán rossz érzés, mintha ha ő irányítanak téged! Meg mintha víz alatt lennél 10 km mélyen, majd óriási nyomás érkezne minden irányból!
2022. márc. 21. 17:21
8/12 SZücsöm válasza:
Mindkét esetben a hasamon feküdtem.
2022. márc. 21. 17:39
9/12 anonim válasza:
Nekem volt már háton is, de jobb és bal oldalamon fekve is, paralízis közben is határozottan a fal felé voltam fordulva és éreztem, hogy valaki mögöttem van a másik oldalon (egyedül lakom) ijesztő volt mindig. Szóval szerintem a fekvés pozíciója nem függ össze ezzel.
2022. márc. 21. 18:13
10/12 anonim válasza:
Ez az egyik durva tévhit a témában. A REM-fázisban mindig bénult állapotban vagy. Ezt egy normál álmodásnál észre sem veszed persze. A funkció lényege valószínűleg az, hogy ne játszd el az álmod, ezáltal ne tégy kárt önmagadban. Nem a hátonfekvés hozza el tehát az izmok feletti kontroll elvesztését, hanem a REM-fázis.
Persze alvásparalízisről akkor szoktunk beszélni, amikor valahogyan tudatosul is bennünk a mozgásképtelenség. Aki direkt tudatosan akar álmodni az általában a hátára fekszik, mert ebben az állapotban minden izom alá van támasztva. Így a legkönnyebb elernyeszteni az izmokat, így lesz az alvás valószínűleg a legpihentetőbb, és így lehet a leghamarabb a fázisba jutni.
Kóros állapotok is előidézhetik a paralízist, például légzési problémák. A horkolás is háton fekve a leggyakoribb, de megtörténhet más pozícióban is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!