Hol lehet utána nézni az álmok jelentőségének?
Sziasztok! 24 éves vagyok, és kisebb/ tinikoromban mindig nagyon rosszakat álmodtam, para dolgokat, és nagyon gyakran, szinte minden este. Akkoriban beszelgettem az itteni lelkésszel, aki azt mondta, hogy szerinte nem csak a gyerekkori traumák állnak a háttérben, hanem valamilyen rontás van rajtam, és imadkoztak meg mondta hogy imádkozzak sokat hogy zaruljpm be ez a kapu amin kapcsolatba lépnek velem a rossz szellemek
Imadkoztam hosszu ideig es tenyleg evekig mem fordult elő hogy annyira rosszakat almodjak.
Egy par hónapja pedig ugyanaz van, nagyon rosszakat almodok, folyton üldöznek, vagy mindenki ellenem szegül. Halott csaladtagjaimmal is sokat almodom, de az élő emberek mindig "rossz" szerepet toltenek be az almomban. Mindig almodok egy bizonyos helyszinnel, ahova gyerekkoromba rengeteget jártunk de oda csak jó emlékek fűznek és azzal regen is sokszor es most is sokszor azt almodom hogy üldöznek, forog a hegy, felrobbantják alattunk a hidat. Stb. Pár hete annyira durva álmom volt (akkor még a rossz lelkek is uldoztek azon a helyszínen) hogy konkrétan kiabalva keltem fel és nem birtam az ágyban Pár percig megmozdulni sem, teljesen magamon kívül voltam, mintha nem is én lettem volna es nem is lettem volna a testemben, vagy a szobában. Sosem éreztem ilyet ezelőtt.
Bocsi hogy tele van hibával az írásom, most is egy ilyen álomból riadtam fel, ilyenkor 2 napig nehéz elterelnem a gondolataimat a munkában is.
Érdekelne, hogy egy pszichológushoz ha elmennék akkor feltudnánk-e tárni a lelki okokat is ezeknek a hátterében?
Köszönöm. 24/L
Álmoskönyvekben elég fura dolgokat írnak, jobb általános szimbólumként utánanézni bizonyos dolgoknak. Például a különböző tárgyak szimbolikus jelentése, cselekedetek, testrészek szimbolikus jelentése, és így tovább. Csak azért javasom így, mert sok álmoskönyv írja, hogy álomban a fogvesztés közelgő halálesetet jelöl a környezetedben. Rengeteg ilyet álmodtam, sosem volt közel halálesethez. Csak példa. Ezért gondolom, hogy egyfelől alap szimbolikát érdemes keresni az álom elemeihez, másfelől megnézni, hogy rád milyen hatással volt az álomban. Lehet hogy a kígyó általában negatív szimbólum, de ha az álmodban pozitív szereplő volt, akkor nem valami rossz dolgot szimbolizált. Az álom elemeihez kapcsolódó érzelmeid nagyon fontosak az elemzésnél.
Álomelemzéssel elég kevés pszichológus foglalkozik.
Megnyugodhatsz ellenben, nincs rontás rajtad, és rossz szellemek sem környékeznek. Amikor a lelkész mondta, fiatalkorodban, akkor sem volt semmi ilyesmi. Az imádság esetedben a hit, és a lelkész szavaiba vetett bizalom miatt segített. Az álmaid a múlt, és a jelen problémáit mutatják, még a legcifrábbak is.
Az üldöztetés, mindenki ellenség álmok jelentése a valóságban azt jelenti, hogy elvesztetted a bizalmad azokban, akikben eddig bíztál, esetleg úgy általánosan. Akár valós, akár vélt sérelmek miatt.
A híd egyik állapotból a másikba jutást jelent, a múltból a jelenbe, vagy a jelenből a jövőbe, általában egy rosszabb állapotból jobb állapotba. Mivel felrobbantják álmodban, ez azt jelenti, hogy vagy a múltből nem tudsz továbblépni, és a jelenben élni, vagy a jelenben akadtál el olyan helyzetben, ami akadályoz az előrelépésben. Nagy eséllyel a környezetedben élőkhöz, vagy korábbi emberi kapcsolataidhoz van köze ennek a megakadásnak.
Legalább is ez az én megfejtésem, mások nagy eséllyel mást gondolnak róla. Ha több megfejtést is kapsz, azt tekintsd az igazsághoz közelinek, amit leginkább valósnak érzel.
Viszont amikről te írsz, az gyerekkori sérülésekre utal, és nem Krudy könyvére tartozik. Pszichológus segítségével lehet valószínűleg feltárni.
Vagy spirituális terápiával, de vigyázz mert ezen a területen sok a szélhámos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!