Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért nem hiszik el, hogy...

Miért nem hiszik el, hogy kiskoromban egyszer elhagytam a testem?

Figyelt kérdés
Olyan szomorú vagyok, hogy senki sem hisz nekem. Kb. 6 éves lehettem, amikor egy hajnalban láttam magam kívülről, láttam ahogy repülök a szobában. Nem álmodtam, nem képzelődtem, láttam, éreztem. Mintha kiléptem volna a testemből. Minden pillanatra emlékszem. Emlékszem a függöny mintájára, a fal színére, de még arra is, hogy hová volt lerakva a távirányító, hogy hány italos üveg volt a szekrény tetején. Pár percig tartott az élmény, majd pislogott egyet "az igazi testem", és vége lett. Senkivel nem tudok erről beszélni, mert kinevet mindenki ha elmondom. Volt valakinek hasonló története? Mit jelent ez szerintetek?
2021. okt. 1. 08:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
53%
Hidd el kerdezo egy csak álom, sajat magadnak is elo tudod idézni egy kis gyakorlással
2021. okt. 1. 18:24
 22/30 SZücsöm ***** válasza:

19 Az alvásparalízis nincs benne a lehetőségek között. Nekem volt már 2x is. Nem fogod összetéveszteni mással mert ébren és a tudatodnál vagy. Az már más kérdés hogy mivel a nevében is benne van paralízisben vagy és az agyad hallucináció formájában sokszor sző köré egy jelenséget(sztorit) hogy miért nem tudsz mozogni.

Én pl hasamon feküdtem mind 2 szer és azt hallucináltam hogy valaki beletérdel a hátamba a fejemet a takaróba nyomja és suttog a fülemben.

Hidd el nem alszol bele egy ilyen tapasztalásba. Csak jó pár perccel később és bőven van időd rá hogy értelmezd hogy mi történt és másnap is nagyon jól fogsz emlékezni a történtekre. Másodjára már paralízis/hallucináció közben értelmeztem hogy mi történik annyira a tudatodnál vagy.1 alkalommal pedig amint véget ért 1ből tudtam mi történt mert már olvastam a jelenségről.

Továbbá a halálközeli élményeknél több kórházban is kutatják már több mint 1 évtizede a jelenséget. Tehát szőnyeg alá rugdosásról nem nagyon beszélhetünk hisz célzott a kutatás. Eddig 0 eredmény.

Én harcművészetből ilyen téren csak annyit láttam amikor egy kóátlagos MMA-s sorba veri bucira az ilyen "mesterek" fejét. Csak Hollywoodi filmekben láttam az általad vázolt történéseket.

21 Ha a testen kívüli élményt átélők pontosan írják le azt amit átéltek akkor nem tudatos álomról van szó. Ha jól emlékszem a kérdező maga is írta hogy álmodott már tudatosan és nem hasonlított a 2 1máshoz.

2021. okt. 1. 20:33
 23/30 anonim ***** válasza:
Tudatos álom mind a kettő csak a belépés módja más, egyiknél álom közbe jössz rá hogy álmodsz, másiknál éber tudattal mész be álomba, amikor ugy érzed hogy "kiszállsz a testedből", azt már álmodod
2021. okt. 2. 06:26
 24/30 SZücsöm ***** válasza:

Lényegtelen a "belépés" módja. A tudatos álom azért tudatos mert a tudatodnál vagy tehát az álom közben tudatos döntéseket vagy képes hozni és tudatában vagy annak hogy álmodsz.

Ennyiben még hasonlíthat is a 2 jelenség. A probléma az álom részében van.

Egy álom nem hiperrealisztikus. Épp ezért tudod tudatos álom közben hogy csak álmodsz. Persze az is beszédes amikor repked valaki stb. de amint tudatodnál vagy rá jössz hogy az érzékelés az ébrenléthez képest tompa minden téren és nem részletes, + a körülötted lévő világ,események nem egységes,szilárd.

A testenkívüli élmény beszámolói teljesen másról számolnak be. Hiper realisztikus érzékelésről. Tehát vagy a beszámolók túloznak vagy nem tudatos álomról van szó.

2021. okt. 2. 12:18
 25/30 anonim ***** válasza:
Tudatos álom is lehet hiperrealisztikus csak azzá kell tenni hogy megfogdosol magad körül mindent amit csak látsz és 5-10- mp alatt hiperrealisztikus lesz
2021. okt. 2. 16:27
 26/30 SZücsöm ***** válasza:
Elégszer volt már tudatos álmom. Minél inkább tudatosodsz annál kevésbé realisztikus az álom.
2021. okt. 2. 16:38
 27/30 anonim ***** válasza:
Hát akkor valamit nagyon szarul csinálsz
2021. okt. 2. 18:18
 28/30 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen élményem, én elhiszem neked. Mondjuk én 18 voltam és véletlenül valami rossz gomba került a jók közé, ezért.
2021. okt. 2. 20:39
 29/30 SZücsöm ***** válasza:
27 Köszönöm a szakértői véleményt.
2021. okt. 3. 00:05
 30/30 anonim ***** válasza:
Szivesen máskor is
2021. okt. 3. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!