Miért nem hiszik el, hogy kiskoromban egyszer elhagytam a testem?
19 Az alvásparalízis nincs benne a lehetőségek között. Nekem volt már 2x is. Nem fogod összetéveszteni mással mert ébren és a tudatodnál vagy. Az már más kérdés hogy mivel a nevében is benne van paralízisben vagy és az agyad hallucináció formájában sokszor sző köré egy jelenséget(sztorit) hogy miért nem tudsz mozogni.
Én pl hasamon feküdtem mind 2 szer és azt hallucináltam hogy valaki beletérdel a hátamba a fejemet a takaróba nyomja és suttog a fülemben.
Hidd el nem alszol bele egy ilyen tapasztalásba. Csak jó pár perccel később és bőven van időd rá hogy értelmezd hogy mi történt és másnap is nagyon jól fogsz emlékezni a történtekre. Másodjára már paralízis/hallucináció közben értelmeztem hogy mi történik annyira a tudatodnál vagy.1 alkalommal pedig amint véget ért 1ből tudtam mi történt mert már olvastam a jelenségről.
Továbbá a halálközeli élményeknél több kórházban is kutatják már több mint 1 évtizede a jelenséget. Tehát szőnyeg alá rugdosásról nem nagyon beszélhetünk hisz célzott a kutatás. Eddig 0 eredmény.
Én harcművészetből ilyen téren csak annyit láttam amikor egy kóátlagos MMA-s sorba veri bucira az ilyen "mesterek" fejét. Csak Hollywoodi filmekben láttam az általad vázolt történéseket.
21 Ha a testen kívüli élményt átélők pontosan írják le azt amit átéltek akkor nem tudatos álomról van szó. Ha jól emlékszem a kérdező maga is írta hogy álmodott már tudatosan és nem hasonlított a 2 1máshoz.
Lényegtelen a "belépés" módja. A tudatos álom azért tudatos mert a tudatodnál vagy tehát az álom közben tudatos döntéseket vagy képes hozni és tudatában vagy annak hogy álmodsz.
Ennyiben még hasonlíthat is a 2 jelenség. A probléma az álom részében van.
Egy álom nem hiperrealisztikus. Épp ezért tudod tudatos álom közben hogy csak álmodsz. Persze az is beszédes amikor repked valaki stb. de amint tudatodnál vagy rá jössz hogy az érzékelés az ébrenléthez képest tompa minden téren és nem részletes, + a körülötted lévő világ,események nem egységes,szilárd.
A testenkívüli élmény beszámolói teljesen másról számolnak be. Hiper realisztikus érzékelésről. Tehát vagy a beszámolók túloznak vagy nem tudatos álomról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!