Miért nem hiszik el, hogy kiskoromban egyszer elhagytam a testem?
"Nem torzult az emlék, mindig ugyanúgy mesélem el, le is van írva a kis naplómban."
Na és, ez mit bizonyít? Le van valami írva, amikor elolvasod, azt elképzeled. Az emlékek sajnos módosulnak, mindig, amikor visszagondolsz rá, egy kicsit homályosodik az emlék. Te valójában már nem az eseményre emlékszel, hanem arra, ahogyan arra mindig visszagondoltál. Bár nem írtad, hány éves vagy most, de sok év távlatából könnyen lehet, hogy valamit te 6 évesen kitaláltál, aztán annyiszor visszagondoltál rá, hogy azt hiszed, hogy az emlék...
Persze, hogy mérget veszel rá, hiszen azt gondolod, hogy ez a te személyes emléked. Tudod, van olyan, hogy az ember emlékezete "csal", téved, még akár rövidtávon is, 5-10 perccel ezelőtt történt dolgoknál. Képzeld el, mi történhet akkor sok éves távlatból...
Kissé offtopic, de az USA-ban pl. több tucat ember lett ártatlanul szemtanúi vallomások alapján elítélve. Számos tanulmány rámutat arra, hogy a szemtanúk emlékezete szándékosan, vagy akár akaratlanul is módosítható, és a végén maga a szemtanú is úgy emlékszik vissza, ahogyan a gondolatait módosította. Mondok egy példát. Egy szemtanú lát egy férfit, aki egy zöld kabátban fut az utcán. A rendőrök később elmondják neki, hogy két utcával arrébb egy zöld kabátos és zöld sapkás ember meggyilkolt egy nőt. Ezután megkérdezik a szemtanút, hogy sapka is volt-e az illetőn, akit látott elfutni. A szemtanú úgy fog rá emlékezni, hogy nem csak zöld kabát, de zöld sapka is volt az általa látott személyen.
Sajnos sok ilyen eset van, és mint mondtam, az emberi emlékezet sajnos képes a tévedésre.
Ha volt már sima álmod, tudatos álmod alvásparalízised akkor az álom és az ahhoz köthető legtöbb "státuszt" már tapasztaltad. Egyértelmű hogy egy álom legyen bármennyire valósághű: ködös,tompa,fluid a testen kívüli élményről beszámolt jelenséghez képest. A 2 nem összekeverhető( max akkor ha nem ismered a leírásukat).
Az is biztos hogy ha valóban volt egy ilyen szuper realisztikus tapasztalásod az beleég az emberbe.
Nem abban kételkedünk hogy megtapasztaltad az általad leírtakat.
Csak abban hogy a tapasztalás a valóságot tükrözte.
Mint írtam ha megfelelő helyen piszkálják az agyat különféle drogok hatása alatt + halálközeli élményeknél, szimpla eszméletvesztéseknél is előfordulhat hasonló jelenség.
Arról viszont hogy az eközben átélt dolgok a való világhoz köthetőek csak mendemondák léteznek.
A kórházakban folytatott megfigyelések,"kísérletek" eddig 0 bizonyítékkal szolgáltak.
Tehát még 1szer. Teljesen hihető hogy átéltél 1 ilyet hisz rengeteg emberrel megesett már.
Viszont ettől függetlenül ennyiből te se tudhatod hogy mit éltél át.
HM, én mondjuk hiszek neked.
Bár azok aki ebben nem hisznek, nem tapasztalták azok nehezen fognak hinni neked.
Nekik ez egy furcsa álom lesz, de álomnak is furcsa. Inkább egy kisgyerek élénk fantáziájának tudható be.
De mint mondtam, vannak gyakorlatok erre, és igen előbb tűnik álomnak mint valóságnak. De lehet 'szórakozni' kísérletezni. Egy általa nem látható helyen elrejteni egy tárgyat amit csak akkor láthat/tudhat róla. Ha valóban elhagyta a testét... meg ilyesmik. Ja de igen pénz, de a tudomanyért bármit, nem?
17 Egy a probléma. Ha ennél a jelenségnél valóban a világunkat tapasztalod meg és nem csak a hallucinációnak egy fajtája és valóban gyakorlatokkal elérhető lenne a jelenség akkor semmi sem akadályozná a tudományt abban hogy kiderüljön hogy a jelenség létezik.
Hisz rettentően 1szerű lenne bizonyítani.
Igen de ez az, nem lehetetlen tesztelni. Sőt, de rengeteg esetben ezeket a szőnyeg alá söprik. Mert babona, se nem cáfolják se nem bizonyítják. Pedig egy csettintés lenne az egész...
Végre vannak kutatások hasonló témában de passz.
Harcművészetben imádom amikor az energia bűvölő nagy mestert leálazza a nyers erő. Kb ennyi lenne ez is. Megnézzük igaz e azt ha nem nem, ha igen akkor meg meglepődünk...
Sokszor hiányolom, ezeket a szembesítéseket. De akkor nem nagyon lenne min vitázni, ugye.
Amikor én hasonlót tapasztaltam akkor durva asztmás rohamom volt. Anyumék utólag mesélték, hogy mit meséltem nekik, H mit "álmodtam". Azt az vagy igaz vagy nem. De a kérdezőéhez hasonló volt.
Más meg meditációval lép ki...annál lenne érdekes a kísérlet.
Szerintem még alvás paralizis, is benne lehet a lehetőségek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!