Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért nem hiszik el, hogy...

Miért nem hiszik el, hogy kiskoromban egyszer elhagytam a testem?

Figyelt kérdés
Olyan szomorú vagyok, hogy senki sem hisz nekem. Kb. 6 éves lehettem, amikor egy hajnalban láttam magam kívülről, láttam ahogy repülök a szobában. Nem álmodtam, nem képzelődtem, láttam, éreztem. Mintha kiléptem volna a testemből. Minden pillanatra emlékszem. Emlékszem a függöny mintájára, a fal színére, de még arra is, hogy hová volt lerakva a távirányító, hogy hány italos üveg volt a szekrény tetején. Pár percig tartott az élmény, majd pislogott egyet "az igazi testem", és vége lett. Senkivel nem tudok erről beszélni, mert kinevet mindenki ha elmondom. Volt valakinek hasonló története? Mit jelent ez szerintetek?
2021. okt. 1. 08:04
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
66%
Érdekes. Én minden este elhagyom.. Mikor elalszok :)
2021. okt. 1. 08:06
 2/30 anonim ***** válasza:
26%

Az semmi! Én már a pénztárcámat is elhagytam 2x!

Gyerekkoromban pedig a tornazsákomat és 1x a mobiltelefonomat is. Nekem sem hiszi el ezek után senki, hogy normális vagyok.

2021. okt. 1. 08:38
 3/30 SZücsöm ***** válasza:
69%

Miért kéne elhinniük? Tegyük fel hogy ismerlek és megbízható embernek tartalak. Akkor is csak annyit hinnék el hogy nem hazudsz. De még te magad se tudhatod hogy amit érzékeltél az pontosan mi volt. Ahhoz hogy te magad biztos lehess az észlelésed mivoltában ahhoz valamilyen szinten képesnek kéne lenned összeköttetés találnod a valóság és az észlelésed között.

Pl valaki ráír/rajzol valami bonyolultat egy lapra és te azt képes vagy megmondani azáltal hogy "testelhagyás" közben megnézed a lapot.

Még te magad is csak ilyen tesztek után jelenthetnéd ki saját magadnak hogy nem csak álmodtál stb.

2021. okt. 1. 09:53
 4/30 anonim ***** válasza:
67%
Lehet hogy egy megvilágosodásszerű élmény volt. Felszabadulás az elme, és test rabságából...
2021. okt. 1. 09:55
 5/30 A kérdező kommentje:
Nem álmodtam.
2021. okt. 1. 10:08
 6/30 SZücsöm ***** válasza:
37%

4 A megvilágosodás 1: nem 6 éveseknél szokott megtörténni, 2: Nem jön csak úgy magától 3: Nem illan el mint a tavaszi szellő értsd maradandóan "nyomot" hagy az emberen (nem csak 1 emléket)

5 Sajnos saját magadnak se lehetsz teljesen megbízható forrás. Az ember még magával szemben se tévedhetetlen.

És még csak álomnak se kellett lennie. Agyműtét közben ha "jó" helyen piszkálják az agyat akkor előidézhető a testelhagyás érzete/megtapasztalása. Drogokkal szintén. Tehát feltételezhetjük hogy ez egy funkció amire az agy képes. Ettől függetlenül abban nem vagyunk biztosak (sőt) hogy az ez alatt történő tapasztalás mennyire korrelál a valósággal.

Tehát ismételten. Igen bőven hihető a tapasztalás. Az viszont hogy ez testelhagyás vagy csak szimplán egy agyi folyamat már más tészta.

2021. okt. 1. 13:05
 7/30 anonim ***** válasza:
0%

De álmodtad

Tudatos álomnak hivják

Ugyanugy érzel mindent mint ébrenlétben csak álmodsz

En minden héten 3x 4x elhagyom a testem

2021. okt. 1. 13:13
 8/30 SZücsöm ***** válasza:
58%

7 Kevered a szezont a fazonnal. Nekem sokszor szokott tudatos álmom lenni. A tudatos álomnál TUDATÁBAN vagy annak hogy álmodsz. Épp ezért tudatos álom. Tehát nem fogod a valósággal összekeverni.

Én se tudok elképzelni olyan esetet hogy egy nap úgy kelljek fel hogy ne tudjam eldönteni hogy álmodtam vagy átéltem egy adott jelenetet.

De mivel a kérdező 6 éves korában élte át az eseményt ezért fenn áll a veszélye hogy erősen torzulhatott az emlék.

2021. okt. 1. 13:20
 9/30 A kérdező kommentje:
Nem torzult az emlék, mindig ugyanúgy mesélem el, le is van írva a kis naplómban. Elfogadom persze mindenki véleményét, köszönöm, mentekna zöld kezek. Soha nem fogom elfelejteni, minden rezzenése bennem él annak a pillanatnak, arra is emlékszem melyik pizsimben voltam, vagy milyen zokni volt rajtam. A TV piros kis jelző fényére, a NOKIA telefonra az éjjeli szekrényen, az ORION betűkre a TV-n, az utolsó porcellánra a szekrényen, arra, hogy milyen pozícióban feküdtem, a tűz lobogására a kandallóban. Semmi sem torzult, elmondhatatlan érzés volt. Nem hiszek alapjáraton a hókuszpókuszokban, de ez nem volt természetes jelenség ezt tudom, érzem. Volt már alvás paralízisem, tudatos álmom stb. De ezek nem ilyenek voltak.
2021. okt. 1. 14:14
 10/30 anonim ***** válasza:

Ne izgulj S ne szomorkodj rajta. Vannak akik elhiszik és vannak akik nem. Aki elhiszik azok többsége is csak azért, mert volt hasonló tapasztalatuk. Amit ugyanúgy nem hisznek el.

És ha nem hiszik, akkor mi van? Megáll a Föld, kihal az emberiség?

....

Vagy mégrosszabb, kitör a világ béke?😉

Hát nem, az élet megy tovább, neked is túl kell tenned marad rajta...nem egetrengető dolog a test elhagyás, van jópár gyakorlati amivel el lehet érni, bárkinek.

2021. okt. 1. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!