Sikerült már tudatosan álmodnod, és irányítani az álmodat?
Nekem kiskorom óta előfordul.
Van hogy beszólok álmomban valakinek, hogy most álmodok.
És olyan is volt már többször, hogy arra gondoltam, ha úgy is álmodok, akkor csinálok olyat, amit a valóságban nem tennék. :D
Nekem volt olyan borzasztó álmom, hogy tudatosan fel akartam ébredni. Valahogy sejtettem, hogy álmodom. Nagyon erősen küzdöttem azért, hogy felébredjek, különben úgy éreztem, hogy meg fogok halni. Egyébként ilyenkor néha szerintem kimaradt álmomban a légzésem és fel kellett ébrednem ahhoz, hogy tudjak levegőt venni.
Olyan is volt, hogy kiadtam albérletbe egy szobámat és a meghalt öcsém íróasztalát adtam oda az albérlőnek. És álmomban a tesóm leszidott, hogy miért adtam oda az ő íróasztalát és akkor úgy örültem, mondtam is neki, hogy ne haragudjon, de azt hittük, meghalt. Mérges volt, én meg azt hajtogattam, hogy de jó, hogy nem haltál meg, aztán sírtam álmomban, mert valahol mélyen tudtam én, hogy csak álmodom.
Általában irányítom az álmomat. Bár inkább felismerem őket. Furcsán hangzik de szinte mindig tudom az álmon belül hogy ez nem valóság. Érdekes tisztában lenni azzal hogy álmodsz.
Felismerni is elég könnyű. Az álmokban mindig van valami amit nem lát az ember. PL: Az utca egyik oldalán tudod hogy házak vannak de nem látod őket. Vagy sétálsz az úton de csak az út van.
És persze van az álmoknak valami furcsa tagoltsága. Mintha bizonyos szakaszonként ugrana egyet a kép.
És végig ott az érzés hogy valami nem az igazi.
Sosem tartottam nehéznek vagy erőltetni valónak ezt. Vagy ösztönös a felismerés. Vagy szükséges.
De ha tudod hogy álmodsz annyi mindent megtehetsz. Előre hátra állíthatod az időt. Vagy válthatsz álmodhatsz mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!