Hogyan emlékezhetnek jobban az álmaimra?
Figyelt kérdés
Minden éjjel emlékszem rájuk valamennyire, de hogy tudnék több részletre emlékezni, főleg azokban az esetekben, amikor az álom után felébredek, de vissza is alszom. Ezekre csak elég homályosan emlékszem.2021. febr. 19. 12:33
1/7 anonim válasza:
Vezess álomnaplót. Ébredés után rögtön jegyezd fel az álmokat.
2/7 A kérdező kommentje:
Ez hogyan segít? Egyébként egy csomószor ébredés után azonnal nem emlékszem, hanem napközben jut eszembe, hogy mit is álmodtam. Olyat szoktam, hogy ébredés után megpróbálom az agyamban újra játszani. És csak azt írom le, később a nap folyamán, ami érdekes volt. Mert, ha ébredés után végigpörgetem az agyamban, akkor azt már megjegyzem, mintha egy filmet láttam volna. Amire ébredéskor emlékszem, arra utána is fogok egy darabig, de ébredéskor sem emlékszem mindenre. Arra, hogy emlékezzek, ami még ébredés előtt elveszik?
2021. febr. 19. 12:54
3/7 A kérdező kommentje:
Meg amikor az éjszaka közepén ébredek meg, akkor nem állhatok neki írogatni, nem tudok visszalundi utána akkor. Ez csak a reggeli él működhet, de azokra meg elég jól emlékszem, csak nem azok az érdekek sajna.
2021. febr. 19. 12:56
4/7 anonim válasza:
Az álomnapló segít egyre jobban kiépíteni a kapcsolatot a tudattalannal. Ébredés után pár szót írj le, ami segít emlékezni, és olvasd vissza az álmaidat időnként.
Egyre jobban fog menni.
Amit 1-es írt.
5/7 anonim válasza:
Szinten alomnaplot javasolok.
1-2 perc, mig leirod, megeri.
6/7 A kérdező kommentje:
És akkor mit írjak bele, mert amikor próbáltam leírni az álmaim, akkor az kb fél óráig tartott, mert ugye én minden részletet leírtam. Ti is vezettek álomnaplót? Miket írtok bele? Utána visszaolvassátok?
2021. febr. 19. 15:32
7/7 anonim válasza:
Mindenkinek más jön be, ha nem akarsz az éjszaka közepén írni akkor használj telefonon diktafont.
Ne akkor próbáld megérteni az álmaidat mikor lejegyzed őket. Tök normális ha csak szavakat,foszlányokat írsz. Persze az elején egy nagy káosz lesz de később, visszaolvasva akár ismétlődő mintákat is találhatsz az álmaidban. Illetve egyre jobban fog menni az emlékezés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!