Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » A 12 éve visszatérő álmomban...

A 12 éve visszatérő álmomban hogyan győzzem le a félelmet?

Figyelt kérdés

Az álom régóta kísér. A lényege az, hogy képletesen szólva kezem-lábam törve próbálok bejutni egy házba, ami vonz mint a mágnes, majd megpusztulok, hogy a közelébe jussak, nem tudok ellenállni annak, hogy bemenjek, nézelődjek, keressek.

Amikor végre eljutok a célig, hogy megfejtsem az érkezésem okát, feltárjam a ház titkát inkább elmenekülök, mert színtiszta rettegést érzek, és nem a testi, inkább a szellemi megsemmisüléstől félek.

Az álombeli fejlődésemre 12 éve éberen 'trenírozom', nyugtatom, győzködöm magamat, de megrekedtem, nem tudok 'szintet ugrani'.

Szerintem ennek az önismerethez van köze, a ház engem jelképez.

Várom a meglátásaitokat! :-)

2020. nov. 10. 12:01
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
91%

Nekem is ez volt az első gondolatom, hogy sokkal több lenne benned, mint amit gondolsz magadról, és érdekel is, de valahol mégis félsz attól, hogy kiteljesedj, mert úgy érzed, az már nem az az ember lennél, aki vagy.

Mindenesetre meglepő, hogy 12 év után ez még mindig aktuális. Nem akartál ezzel már úgy korábban kezdeni valamit? Esetleg azért pont most merült fel, mert most jutottál el addig, hogy nem félnél megnézni, mi van a "házban"? :)

Egy pszichológussal szerintem érdemes lenne ezt megosztani.

2020. nov. 10. 12:18
 2/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors, és hasznos válaszodat! Ment a zöld pacsi!

Már az első álmom is megviselt. Szégyen ide, vagy oda, de az ijedtségtől felnőtt fejjel sírva ébredtem.

Akkor is, azóta is próbálom megfejteni.

A kiteljesedésről szóló gondolatmenetedet forgatom magamban.

2020. nov. 10. 13:39
 3/26 anonim ***** válasza:

Nekem is volt hasonló álom sorozatom. Csak engem az a ház (nem is ház volt,inkább kastély)valami más miatt vonzott.

Mélységesen nosztalgikus érzéseket keltett bennem. Éreztem, azon a helyen réges régi emlékek jöhetnének fel. Az a hely, azok az emberek, akikkel ott voltam, az egész ottani élet hozzám tartozott, máig is ezt érzem, ha azokra az álmkra gondolok. Félelmet nem éreztem, csak kíváncsiságot és nosztalgiát, hiányzott az az élet valamiért nagyon, pedig volt benne sok rossz is.

Ha benn voltam abban a házban, néha találtam tükröt is. Mikor belenéztem, máshogy néztem ki, de akkor az volt természetes.

Én előző élet emlékének gondolom. Talán a tied is az.

Nekem borzasztoan hiányzott az az egész atmoszféra ami körüllengte azt a helyet, ezt éreztem és érzem is ezek után az álmok után.

2020. nov. 10. 13:54
 4/26 anonim ***** válasza:

Ha van a lelked mélyén valami, amivel képtelen vagy szembesülni, azt azért csak érzed valamelyest, szerintem akkor ha elgondolkozol, tudni fogod, hogy az álom arról a magadban elásott dologrol szol.

Ha nem erről van szó, akkor maradok az elözö életnél...

Szerintem nem biztos, hogy jó tudni mindent...

Azért ha értesz a tudatos álmokhoz szerintem probáld lassan felfedezni ami a házban van. Bajod ugysem eshet.

2020. nov. 10. 14:00
 5/26 anonim ***** válasza:
56%

Pistike rendre bepisil este ezert elviszik a dokihoz. Kerdezi az orvos: - miert pisilsz be Pistike? Azert mert almomban mindig megjelenik egy mano es azt mondja "Pistike pisilünk!" Jajj, hogy csak ennyi a problema, ezt roppant egyszeru lesz megoldani, ha legkozelebb megjelenik a mano hatarozottan utasítsd vissza, mond neki, hogy NEM! (tanacsolja az orvos)

Masnap Pistike ismet a dokinal van, kerdezi az orvos:

- nos Pistike, mindent ugy csinalyal ahogy tanacsoltam?

- Igen. Valaszolt a gyerek.

- akkor mi a baj, mi tortent?

- jott almomban a mano ...

- mondtad neki, hogy NEM?

- persze, hatarozottan mondtam …

- es mi torten aztán?

- mosolygott egyet es csak annyit mondott: "akkor most kakilunk!"

2020. nov. 10. 14:21
 6/26 A kérdező kommentje:

4-es! Köszönöm!🙂

Hogyan lehet szembesülni azzal amitől félünk, ha nem is tudjuk mi az? Mivel lehet legyűrni? Ismersz valamilyen technikát?

Próbáltam ezt-azt, pszichológiát, meditációt, vallást, de csak egy helyben toporgok.

2020. nov. 10. 14:39
 7/26 A kérdező kommentje:

Ötöske! Köszi a viccet! Már azt is értékelem, hogy ilyen sokat írtál.😅

Áruld el ezt hogyan építsem be az éjszakáimba?

2020. nov. 10. 14:43
 8/26 anonim ***** válasza:

Önismerettel. Leülni és feltenni magadnak kérdéseket. Hogy mit, azt neked kell tudni..

És úgy igazán megpróbálni mélyre ásni magadban.

Ha pár nap, hét múlva sem jön válasz, nem érzed úgy, hogy összeállt a kép, akkor maradok az előző életes tippemnél.

2020. nov. 10. 15:01
 9/26 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm aki időt szánt rám!

Az önismerettel sokat foglalkozom, bár zsigerig fáj a kutakodás, és az énképem olykor darabjaira hullik.

Az ok-okozati összefüggések felismerése segít 'irányítani' magunkat + elfogadóbbnak lenni másokkal szemben.

2020. nov. 10. 15:34
 10/26 anonim ***** válasza:

Az önmagunkkal való szembesülés fájdalmai igen ezt is jelenti az álombeli ház felfedezése..Írtad,hogy foglalkozol önismerettel kis szimbolikával akkor biztosan tudod,hogy a ház állapotától kezdve a szobák elhelyezkedéséig minden számít az aktuális személyiséged kibontásánál..nem írtál konkrétumokat pedig kicsit közelebb lennénk akkor,pl. hány szintes,mindig ugyanúgy néz ki avagy az évek során változik,berendezés elavult,szobák,ablakok,világos,tágas vagy sötét,minden helyiségbe be tudsz-e jutni,akadálytalanul megy a felfedezés vagy "zsigerig fáj a kutakodás",mert akkor ez a trauma gócpontja...ugyan nem vagyok jártas ebben,csak a házas téma közelebb áll hozzám...

A kastély a lélek székhelye a benne élő lélekcsaládtagokkal (lehet kivétel de ritka),a pincerész a tudatalatti,a tető a szellemi munka,a konyha az öngondoskodás női részek,nappali a közösségi tér,minden helyiség egy archetípusodat jelöli mennyire van rendben...

kis segítség:

[link]

A többit rád bízom..

2020. nov. 10. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!