Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Van valami módszer arra hogy...

Van valami módszer arra hogy jobban emlékezzek az álmokra?

Figyelt kérdés
Kb. heti 1x van álmom amire részletekbe emlékezek, gondolom ez nem a max amit ki lehet ebből hozni :D

2020. júl. 16. 12:41
 1/6 anonim válasza:
100%

Az alvás során nemcsak a test, hanem az agy is megpihen, ebben a nyugalmi állapotban az agy elektromos aktivitása megváltozik: míg ébren béta-hullámokat, alvás közben alfa-hullámokat jelez. Az álmainkat az agy különböző területén alvás közben is jelentkező elektromos aktivitásnak köszönhetjük. Az agy egyes részei nem egyszerre pihennek meg alvás során és nem egy időben „kapcsolnak vissza” az alvás után.

A rövid és hosszú távú memória működtetésében fontos szerepet játszó hippokampusznak mintegy két percre van szüksége ahhoz, hogy ébredés után a rövid távú emlékezetet „beindítsa”. Így azok tudnak inkább álmaikról beszámolni, akik éjszaka többször és hosszabb időre ébrednek fel. Akiknél ezek csak egy-egy percet meg nem haladó mikroébredések, azok kevésbé képesek az álmaikat felidézni.

De itt van pár tipp: Agykontroll, meditáció

raktikus egy noteszt és ceruzát az éjjeliszekrényre készíteni, hogy az ébredés után közvetlenül legyen hová lejegyezni az emlékeinket.

2020. júl. 16. 12:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

1 esnek igaza van

egy noteszt és ceruzát az éjjeliszekrényre készíteni, hogy az ébredés után közvetlenül legyen hová lejegyezni az emlékeinket.

2020. júl. 16. 14:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez elengedhetetlen feltétele volt, hogy tudjak tudatosan álmodni.

Én úgy csináltam, hogy alvás előtt egy notesz és ceruza a szekrényemre, karnyújtásnyira, és mikor felkeltem, kicsit vártam még, hogy visszaemlékezzek, utána pedig leírtam.

2020. júl. 16. 15:54
 4/6 A kérdező kommentje:

3-as

Nekem is az a végső célom, csak gondoltam elöbb jó lenne ha tudnék emlékezni :D Akkor ezek szerint ezt rosszul gondolom?

2020. júl. 16. 16:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, épp ellenkezőleg. Bocsánat, ha rosszul fejeztem ki magam.

Fontos, hogy emlékezz az álmaidra, hogy sikeresen felismerd ha benne vagy ebben.

Ezután a noteszos cucc után, én mindik kérdezgettem magamtól, hogy "álmodok?" és kerestem valami olyat, amiből következtettem, hogy nem.

Ezt olyan másfél két hét alatt megszoktam, és már tudatalatt is kérdezgettem és nézelődtem, hogy álmodok e.

Az első Álmodok, kérdés asszem egy-másfél hónappal a notesz kezdés után jött, és sikeres tudatos álmodás arra, 3-4 napra, mert addig felkeltem úgy örültem. XD

2020. júl. 16. 18:45
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Amit érdemes kipróbálnod az a tudatos álmodás. Nem azonnali a siker, de annyi a lényege, hogy több "rutinszerű" dolgot csinálsz. Az álmaidba ezek visszatérnek, de nem úgy. Pl: kapcsolagatod a villanyt. Ott lehet nem lesz hatása, vagy nem az lesz a hatása.

Innen már tudod, hogy álmodsz és emlékezni is fogsz rá.

2020. aug. 4. 03:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!