Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Hol tudom megfejteni az...

Hol tudom megfejteni az álmaim? Mindenhol mást ír és nem is találom azt amit én keresek.

Figyelt kérdés
Az volt az álmom, hogy angliában egy roncs házban éltem párommal és én haza alartsm költözni ő pedig nem. (Egyébként 8 éve vagyunk együtt a való életben) Szakitottunk én hazajöttem és egy elektromos biciklivel mentem apám szülői házához ahol csengetés nélkül nyitottam az ajtót. Garázson keresztül szoktunk oda bejárni és a garázsban gyerekkori barátom kutyája kiugrott és nyakon harapott és nem is engedett el szóval meghaltam álmomban arra keltem fel

2020. máj. 5. 07:29
 1/5 anonim válasza:
42%
Az álmoskönyveknek nem sok valóságalapja van, mert csak te magad tudod dekódolni azt amit az agyad a tapasztalataid, gondolataid, érzelmeid és alvás közben kapott ingerek (hallás, szaglás) alapján kódol abszurd módon. Próbálj a legtisztábban visszaemlékezni az álmodra és minden részletet elemezz alaposan, hogy mi mit jelenthet számodra (például lehet csak pont aznap kutyatámadról hallottál a híradóban, esetleg tudatalatt félsz a kutyáktól, vagy akármi... ezt csak te tudhatod.)
2020. máj. 5. 09:54
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Semmit nem jelentenek az álmok.
2020. máj. 5. 11:42
 3/5 anonim ***** válasza:
81%
Az álmoknak nagyon komoly jelentőségük van, ezt a pszichológia is így tanítja, Jung után. Aki ideirkál, hogy az álmok nem jelentenek semmit, az elmondhatatlanul alacsony szinten van és érthetetlen, hogy miből gondolja, hogy tud valamit is. Na, mindegy. Igaza van az elsőnek, hogy az álmaidat CSAK te magad dekódolhatod igazán magadnak. (Nem vagyok fiatal, de mégis belefutottam nemrég abba, hogy egy nagyon fontos jelzőálmot, amiről éreztem, hogy mit jelent, mással,hivatásossal, pénzért akartam átbeszélni. Ne tudd meg, totál félreértelmezés és depresszió lett belőle.)Most mégis megpróbálkoznék a Te álmod vázlatos értelmezésével, mert elég egyértelmű. Lelked mélyén már nem vagy benne biztos, hogy jól érzed magad a jelenlegi kapcsolatodban. Hív a múlt, vonzanak az emlékek, de azt is tudod, hogy oda sincs visszaút igazán, meg az sem volt az igazi. Nekem úgy tűnik, válaszút és változás előtt állsz. Remélem segítettem egy kicsit.
2020. máj. 5. 12:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Az álmodban megjelenő dolgok (kutya, ház, kerékpár stb.) csak szimbólumok, álmaidban a tudat alatti tiszta, kontroll nélküli kivetülése jelenik meg. Ne "képeket" keresd, hanem a mögé próbálj benézni hogy miért álmodtad az adott dolgot. Ebben segít, ha megfigyeled a részleteket és megkérdezed magadtól az és ott miért történt, történhetett-e volna máshogy, mire és kire emlékeztetnek az ott megjelenő dolgok.

Az álmod egy szorongásos álom volt. Az első felében egy vita a pároddal, utána egy biztonságos pont felé fordulás (gyerekkori otthonod), majd a feszültség, a félelmeid kutya formájában rád támadtak. Mitől félsz, mik a félelmeid valójában? Ezt üzenik az álmaid, ennek keresd meg az okát.

2020. máj. 5. 23:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Látom nem tetszett #2-es válaszom. Akkor inkább úgy mondom: nem tudunk semmit sem kezdeni az álmokkal, fogalmunk sincs, hogy jók-e bármire is. Nagyon úgy tűnik, hogy semmire sem jók.

Jung valóban írt róluk, de az inkább "hangos gondolkodás" volt. Semmilyen empirikus módszertanunk nincs, amit az álmokkal kapcsolatban alkalmazni lehetne. Egyáltalán, hogy az álomban megjelenő melyik szimbólum honnan, mikor, miért, mettől, meddig... semmi! Jung is leginkább csak találgatott. Persze, be lehet magyarázni bármit, álmoskönyveket meg hasonló babonás hülyeségeket is lehet olvasgatni naphosszat... de tudod, mit mondott Jung az álmokról? Idézem:

"Egyetértek minden olyan előítélettel, amely szerint az álomfejtés minden bizonytalanság és önkényes belemagyarázás kvintesszenciája."

2020. máj. 6. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!