Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Tudatos álmodás?

Tudatos álmodás?

Figyelt kérdés

Üdv! Nem tudom, hogy tudatos álmodásnak számít-e, de ha valamiről kifejezetten álmodni szeretnék, akkor hogyan tudnám elérni azt, hogy arról a bizonyos dologról is álmodjak? Néhány álmom egyszerűen olyan... izgalmas, mint egy film, ezt szeretném elérni, furának tűnhet "álmodban filmezni" de szerintem meglehetősen jó, amikor az agyad valamit kitalál, és azt álmodod meg. A tudatos álmodásban nem te találod ki a dolgokat, mindent 100%-ban te befolyásolsz (De lehet, hogy rosszul gondolom) szóval én nem arra a tudatos álmodásra gondolok, hanem hogy tudatosan befolyásoljam azt, hogy mit fogok álmodni.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2020. máj. 1. 20:31
 1/10 Patrikjunior válasza:
22%
Az almaidat nem tudod szandekosan befolyasolni. A tudat alattid tevekenykedik alvas kozben.van olyan hogy hetekig nem is álmodok semmit hibába akarok :D
2020. máj. 1. 20:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
az álmaid tartalma úgy jelenik meg, hogy valahol a tudattalan szintjén foglalkoztatott az álom tartalmából valami. tehát amiről álmodni akarsz, legyen sokszor a fejedben, aztán egyszer sikerülni fog azzal kapcsolatban álmodni. azt nem garantálom hogy pont olyan lesz mint elképzelnéd.
2020. máj. 1. 20:48
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
lehetséges a tudat5os álmodás , de nem könnyű. én nem kockáztatnék könnyen alvásparalizis lehet belőle. velem ez történt szóval nem a levegőbe beszélek. a 2. után feladtam ezt inkább.
2020. máj. 1. 21:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. Az alvásparalízis nem egy kellemes dolog, de egy idő után úgy is megszoknám, ártani pedig nem árthat, max félni fogok a sötétben :D
2020. máj. 1. 21:20
 5/10 SZücsöm ***** válasza:
76%

Az alvás paralízis nem feltétlenül kapcsolódik a tudatos álmodáshoz. Nekem 24 év alatt rengetegszer volt tudatos álmom és csak 2x volt gyenge alvásparalízisem és egyik se akkor amikor tudatosan álmodtam.

De a tudatos álmodás nem azt jelenti hogy egy olyan álomba csöppensz amilyet te akarsz. Az úgy történik hogy van 1 nagyon valósághű álmod ahol épp mennek a történések és te valahol út közben rájössz hogy álmodsz ilyenkor át tudod venni a gyeplőt viszont emiatt sokszor közelebb kerülsz az ébredéshez viszont az is előfordul hogy pár másodperccel később vissza esel "tudatlan álmodóvá". Viszont minél jobban befolyásolod amit álmodsz annál kevésbé kezd az élethű lenni és annál nagyobb az esély hogy felébredsz.

Alvásparalízisem meg olyankor volt 2szer amikor sz*rul aludtam keveredett az álom az ébrenléttel és a 2 összeborult aminek a hatása még valóságosabbnak érződik mint a legvalóságosabb álom mivel félig ébren vagy.

Én mind 2 ször hason feküdtem amikor megtörtént.

1. alkalommal elég para volt arra "keltem" hogy fekszem az ágyamban valami a hátamba beletérdel és belenyomja a fejemet a párnába és mivel félig álom volt bár nem láttam semmit de "tudtam" hogy valami szörny az. De amint teljesen felébredtem már tudtam mi a szitu szóval a szívverésemet felnyomta jól az eset de nem volt olyan vészes.

2.ik alkalommal hasonló volt a dolog csak annyi volt a különbség hogy hangeffektel is járt a dolog mert belesuttogta a fülembe angolul (túl sok sorozatot nézek angolul) hogy forduljak meg. Viszont a második eset bár nagyon valóságosnak tűnt szintén de ettől függetlenül mivel már egy másodjára tapasztalt dolog volt még a pulzusomat se dobta meg csak 1 minimálisan a dolog.

Szóval nem olyan para az alvásparalízis se és nem feltétlenül kapcsolódik a tudatos álomhoz.Viszont én nagyon jól el szoktam szórakozni amikor eljutok a tudatos álomig.

2020. máj. 1. 21:54
 6/10 SZücsöm ***** válasza:
88%
Továbbá még annyit hogy én már óvodás koromba eljutottam a tudatos álmodás szintjére és már akkor 1ik álmomba (hülyén hangzik tudom): kezet fogtam a mumussal és megbeszéltem vele hogy ne basztasson amikor alszom. Gondolom a tudat alattimmal beszéltem. Viszont azóta nem is volt több ijesztő rémálmom (az alvásparalízist nem nevezném álomnak) szóval van 1 kis haszna a tudatos álomnak is.
2020. máj. 1. 21:59
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

lefekvés előtt alfa állapotban kiválasztod a csatornát.

Múltkor a romantikus dráma csatornát választottam és egy amerikai szappanoperát álmodtam.

és nem viccelek!

2020. máj. 2. 00:32
 8/10 A kérdező kommentje:

#5,6 Nagyon köszönöm!

#7 Oké, de mindig elfelejtem hogy hanyason van az M1, akkor most mitcsináljak?

2020. máj. 2. 10:16
 9/10 anonim ***** válasza:
#2 igen én is ezt olvastam/hallottam valahol. Amire napközben gondolsz, arról fogsz álmodni. Nekem ez nem pont így volt, hanem amire napokon keresztül sokszor gondoltam, arról sikerült álmodnom
2020. máj. 21. 20:07
 10/10 Kispista István ***** válasza:
Az álomparalízistől nem kell félni. Két lehetőséged van : Vagy annyira megijedsz és félsz,mert tudod,hogy álmodsz és nem tudsz mozdulni sem,akkor felébredsz. Ha maradsz az álomban,akkor tudatos vagy benne és változtatni tudsz a tudatalatti programjaidon.Az álom irányítása már gyakorlást,munkát igényel,arról nem is beszélve,hogy programozott álmunk legyen.
2021. máj. 14. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!