Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ez alvási paralízis? Vagy mi...

Ez alvási paralízis? Vagy mi lehetett?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap a reggeli órákban rosszat álmodtam, amiben szorongtam, mert egyedül voltam otthon este, és egyszer csak kinyílt a gardrób ajtaja, aztán már a másik kép csak sötétség volt, ahol nem tudtam megmozdulni, és valami hang a fejembe azt mondta, hogy 'nem vagy egyedül'. Nagyon közelinek tűnt a hang. Ez az egész csak pár másodpercnek tűnt. Aztán felébredtem, kicsit remegtem, de nem tudom azóta hova tenni a dolgot. Lehet, csak egy rossz álom volt, ez lenne az ésszerű magyarázat rá, és nyugtatnám is magam ezzel, ha a hang és az, hogy nem tudtam megmozdulni nem tűnt volna olyan valósághűnek.

Az okán agyalok még. Valóságban nagyon szorongok a sötétben (mindig kislámpa mellett alszok) , és egyedül lenni se szeretek. Viszont mikor ez történt, itt aludt nálam a barátnőm és mivel ő csak úgy tud, teljes sötétségben aludtunk el.

Kérlek ne nézzetek bolondnak😂 előre is köszi a válaszokat!

2020. ápr. 26. 01:05
 1/7 anonim válasza:
100%

Hogyha ez az egész tutira álom közben történt, akkor szerintem nem lehet alvási paralízis, viszont ha ébren voltál, és úgy történt ez az egész, akkor igen, van rá esélye, hogy az lehet.

De igazából nekem még sosem volt alvási paralízisem, tehát ne vedd biztosra, amit mondok :D

2020. ápr. 26. 01:32
 2/7 FoxtrotLidérc ***** válasza:
Ó! Hányszor volt hasonló álmom nekem is! :))) Nekem mindig az volt, hogy egyedül vagyok otthon. A szülői ház egyik bizonyos szobájában feküdtem, amikor történt valami hasonló. Vagy a TV-ben lévő színész követte minden mozdulatom sátáni kacaj kíséretében, vagy lépteket hallottam a konyha felől, és nem bírtam megmozdulni. Persze ébredés után sosem bírtam azonnal megmozdulni. :))) 14 éves korom óta van alvási paralízisem, az ilyen álmok nálam mindig paralízisre vezethetők vissza. :)))
2020. ápr. 26. 04:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az a baj, hogy félsz a barátnőd miatt. Hogy nem fogad el, nem illetek össze, nem tudsz majd együtt aludni vele stb. És ez a sötétes dolog megjelenhetett az álmodban is. De ha mégsem, akkor is később megjelenhet. Beszélj a barátnőddel, vagy találj ki valami megoldást. Mert a félelem a legrosszabb az egészben. Pláne ha a csapból is félelem folyik.
2020. ápr. 26. 04:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nem biztos, hogy barát - barátnő szituáció áll fent. A kérdező lehet lány is... Nem?

Anyway, nekem volt alvási paralízisben részem, főleg stresszes időszakban. Ébren vagy, nem álmodsz. Annyira lecsökken az izomtónusod, hogy nem tudsz mozdulni, plusz sötét van és ilyenkor rendszerint megijed az ember és "képzelődik". Én pl.egyszer azt éreztem, hogy azért nem tudok mozdulni, mert ül valami a mellkasomon, máskor úgy éreztem, hogy felemelkedek az ágyról. Rettenetesen ijesztő élmény ez, mikor elmúlik, megmozdulok, alig hiszem el. Szerintem ilyenkor annyira megijed az ember, hogy a képzelete (filmek, könyvek hatására is) odaképzel mindenfélét

2020. ápr. 26. 05:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, az volt, mindenkinek másabb az élménye vele. Én megfigyeltem, hogy ha a hátamon alszok, akkor van inkább úgyhogy próbálok az oldalamon aludni. De, mint mondtad, lehet a sötét volt nálad az oka.

Nálam ez a féléber állapot van, amiből nem tudok felkelni, nagyon ritkán látok bele dolgokat, de egyszer pont én is a szekrényajtót "láttam" ahogy kinyílik.

Meg egyszer azt "hallottam", hogy a fülembe ordítják a nevem, de nem volt ott senki, és erre riadtam fel. Valószínűleg felkeltettem magam a dermedt állapotból, mert akkor se tudtam mozdulni :D

2020. ápr. 26. 10:01
 6/7 A kérdező kommentje:

#3 nem barátnős probléma, hiszen már 11 éve ismerjük egymást, szimplán nem akartam, hogy ne tudjon aludni a fények miatt, és mivel már én is nagyon fáradt voltam, úgy gondoltam nem lényeges és nem lesz semmj baj ebből az egyszeri esetből

#4 igen, elfelejtettem a kérdés végére odaírni, 16/L, bocsi!

Egyébként köszi a válaszokat, sokat segítettetek! Tegnap este már ugyan nehezen, de el tudtam aludni és nem volt semmi baj:)

2020. ápr. 26. 11:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Velem is történt egy érdekes eset, pár hete rászoktam arra, hogy este az ágyban telefonon nézek filmet, általában el is alszok rajta. Nem tudom, hogy álmodtambe vagy mi volt valamelyik éjszaka, de eléggé valóságosnak tűnt. Szokás szerint elindítottam a filmet, elaludtam rajta, majd arra keltem, hogy valaki ütöget a paplanon keresztül, mintegy "szólni" azért, hogy állitsam már le azt a sz.rt. Hírtelen be is paráztam, paplant dobtam is lefele.
2020. ápr. 26. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!