Álmomban nem látok rendesen, néha ki sem tudom nyitni a szemem. Mit jelent?
"valamit el akartam olvasni" - álom-tudatállapotban nem tudunk olvasni, de nem a szem kinyitása-nem nyitása miatt
Gyakran álmodom, hogy el akarok olvasni valamit, és tudom, mi van odaírva- de nem tudom elolvasni:D
"álom-tudatállapotban nem tudunk olvasni"
Ezt én is sokstor hallottam, de nem egyszer olvastam már álmomban. Igaz, sokkal nehezebben és lassabban, mint ébrenlétben.
Olvasni nem lehet, de ha tudod a szöveget, akkor tudod.
Meg persze láthatod is esetleg.
"Olvasni nem lehet, de ha tudod a szöveget, akkor tudod."
Ez érthető, de ugye álomban ELVILEG nem olvashatsz el ismeretlen szöveget, hiszen minden álomképet az agyad konstruál meg.
Vagyis ez esetben az olvasás nem is értelmezhető olvasásként - vagy ha mégis, akkor tulajdonképpen lehetséges az olvasás álomban is.
Álmodban simán találkozhatsz ismeretlen dolgokkal: pl. valaki olyat mond neked, amit nem tudtál előre.
Ez úgy működik, hogy ilyenkor az agyad szétkapcsol több területre, és ezek egymással beszélgetnek.
Amelyik nem kapcsolódik a személyiségedhez, az pedig ismeretlen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!