Szerintetek jót, vagy rosszat álmodni jobb?
Természetesen könnyű lenne rávágni hogy a jót, de ez nem ilyen egyszerű... Én volt, amikor megálmodtam egy tragédiát. Egy rokonom elvesztését. Iszonyú reális álom volt, lesokkoltam benne, és szörnyű rossz érzésem volt. De mikor felébredtem, az maga volt világ megkönnyebbülése, boldog voltam, és azonnal felkerestem azt a rokonomat, és vele töltöttem a napot.
Ellenben volt már olyan, hogy leghőbb vágyamat álmodtam meg. Összejött az a szintű euforikus boldogság, amiért egész életemben küzdöttem, ott és akkor átélhettem, álmomban végre sikerült...
... Aztán eljött a pillanat, amikor elkezdett fátyolosodni előttem a táj, fehér ködbe veszett minden, utolsó pillanatban már rájöttem, hogy ez csak álom volt... Olyan szörnyű elkeseredettséggel ébredtem fel, amire nincsenek földi szavak. Remegtem, a sírás szélén voltam, el lett rontva a napom egy hamis illúzió miatt.
Tehát ilyen szemmel nézve, én azt mondom, inkább álmodok rosszat, mert abból ébredéskor sokkal pozitívabban jövök ki. Másrészt, talán olyat éltem át akkor álmomban, amit az életben soha nem fogok. Így legalább egyszer már megtörtént velem, még ha csak egy illúzió volt is.
Szerintem horrort álmodni rossz, viszont a jósló álmokat nem lehet nem jóslók értékével összehasonlítani. Nincsen ilyen mérce szerintem , és nem is kell, hogy legyen. Meg amúgy az a rossz pl álom nélkül is bekövetkezik.
Vagy nemtom.
*tehát ami következni fog sorsszerűen rossz, az úgyis rossz lesz. Tehát azon nem mérsékel szerintem egy álom, ami arról szól. Pl megálmodsz egy balesetet, attól már előre mondjuk rosszul, frusztráltan is érezheted tőle magad; ha pl figyelmeztető jelnek fogod fel.
De egyébként ne táplálj sok ilyen álmot, mert még az is lehet, hogy annyira sokat agyalsz rajta, akkora jelentőséget tulajdonítasz neki, hogy a végén esetlegesen neadjisten még te vonzod be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!