Mennyire hasznos a 2 napos gyermek agykontroll tanfolyam?
Látom, akik lepontozottak lettek, mindnyájan ellene vannak.
Tehát én ez szerint válaszolok.
.
Nagyon hasznos.
Ahogy már előttem írták, hasznos annak, aki tartja.
Hasznos a szülőnek, mert abban a TÉVHITBEN ÉL, hogy mindent megtesz gyereke boldogulásáért.
Hasznos a gyereknek, mert abban a TÉVHITBEN nevelődik, hogy különb a többieknél, akik nem vesznek részt ilyen 2 naposon.
Ahogy nő a gyerek, idősödnek szülei, egyre hasznosabbá válik, mert meg fogják érteni, miért haragszik rájuk felnőtt gyerekük.
Nem tudom, a hozzászólók tapasztalatból nyilvánultak-e meg, vagy valami másból?
Én magam voltam agykontroll tanfolyamon, a gyermekkorú lányom is volt, egyikünknek se okozott lelki törést, persze varázslók se lettünk. Később vipassana tanfolyamon is voltam, Buddha se lettem.
Nekem a tapasztalatom azt súgja, hogy akiben nincs benne az elmebaj magja, az nem lesz bolond. (Persze öndícséret...)
Ha a gyermeked normális -persze mit kelljen ezen érteni-, akkor nem árt, de nem is biztos, hogy használ neki. Ha mesélsz neki róla, és vele egyetértében vesz részt rajta, akkor nagyobb lelki törést nem hiszem, hogy okoz, viszont az önisermeretének jót tehet. Legfeljebb nem fogja megragadni, nem foglalkozik vele tovább, és elfelejti.
Nem is mondták a vipassana tanfolyamon, hogy az elvégzése után Buddha leszel. De azt sem, hogy hagyd abba a gyakorlást ha jól sejtem ;)
# 9, jól sejted. Fél éven keresztül hajnalban keltem, 1 órát meditáltam, este 1 órát meditáltam. Az időbeosztásomat rendkívüli módon megterhelte - nem ashramban élek, 1-1 órát utazom a munkahelyemre oda-vissza, plusz család, nem fér bele.
Másfelől, olvastam érdekességet. Egy Poonja nevezetű emberrel készítettek egy interjú-könyvet, és az interjúztatók között többen voltak vipassana gyakorlók. Volt, aki már huszon éve gyakorolt, és eldicsekedett vele Poonjának, aki megkérdezte: "És mire mentél vele?" Nem volt értelmes válasz. Mindegyik vipassanástól megkérdezte, mire ment vele, egyik se tudot értelmeset kinyögni. Na, ekkor hagyam abba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!