Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hogyan lehet legyőzni a félelmet?

Hogyan lehet legyőzni a félelmet?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy ciki meg minden, de 16 vagyok és nagyon félek a sötétben (leginkább egyedül).

Sokszor próbáltam elhitetni magammal, hogy nincs mitől félni, de nem jött össze, mert újra és újra előtör ez a félelmem.

U.i: soha nem láttam még horrorfilmet, nem is szeretnék (úgyhogy nem ettől van).

Segítséget szeretnék kérni, hogy mitévő legyek.

2018. jan. 29. 20:04
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Sajnos, 48 évesen még mindig nem megyek ki a kertbe amikor sötét van. Pedig sötétben nem támadtak meg, nem történt semmi , nem nézek horrort, biztonságos helyen lakok. Ahová tudok fényforrást teszek, nem húzom be a függönyt, hogy kicsi fény bejöjjön. Ha egyedül vagyok még sötétedés előtt mindent bezárok, sötétedés előtt próbálok hazaérni. Évek alatt sokat javult a helyzet, de nem múlt el. Nem fog szerintem neked se elmúlni, szerintem nincs rá orvosság.
2018. jan. 29. 20:39
 2/8 A kérdező kommentje:

Én is pontosan ezeket teszem. Például míg kimegyek a konyháig, "kivilágítom" az egész házat, másképp nem vagyok képes rávenni magam, hogy elinduljak.

Köszönöm a választ!

2018. jan. 29. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Van rá orvosság, az a neve, hogy hozzászoktatni magadat apránként. Pl 2 hétig kislámpával alszol, hozzászoksz. Aztán egy még gyengébb lámpánál alszol. Fontos, hogy közben tudatosítsd magadban, hogy semmi bajod sem lett. Aztán kibírod 5 percig a tök sötétben, majd 10 percig, stb. Ha fokozatosan növeled a sötétben töltött időt, előbb-utóbb hozzá fogsz szokni, és előbb csökken, majd kioltódik a félelmed, végül el is múlik. Edzeni kell rá, és így is időbe telik, de működik.
2018. jan. 29. 22:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Van két jó módszer! 1. Arra gondolsz, hogy amitől félsz elkerülhetetlen. (Természetesen ezt komolyan kell gondolnod, nem csak kimondanod magadban.) 2. Arra gondolsz, hogy amitől félsz nem éri meg elkerülni (túl sok energiát, időt, áldozatot követelne, stb.). + Módszer (nehezebb) ha arról győzöd meg magad, hogy amitől félsz az nem rossz (nem okozna rossz érzést/tapasztalatot neked).
2018. jan. 30. 02:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem ciki dolog félni a sötétben, hanem a természet beépített védőprogramja.

Őseinket az védte meg a legjobban, ha nappal éltek éjjel féltek. Aki így tett, nagyobb eséllyel élte meg az öregkort.

Nappal gyüjtögettek, vadásztak, de ahogy besötétedett, csendben kellett maradniuk a sötétből előjövő vadállatok miatt, hiszen teljesen esélytelenek voltak ellenük.

A villanyfény imitálja a nappalt, ezért érezzük jól magunkat a fényében, és ezért félünk a sötétben.

Ne érezd rosszul magad ez miatt, ez csak annyit jelent, hogy jók az ösztöneid. ☺️

Annyit tehetsz, hogy a szemedet hozzá szoktatod a sötétséghez (valóban csak lassan megy) és ha többet látsz, csökken a félelmed.

Sok sikert kívánok!

2018. jan. 30. 16:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Magam is féltem régen nagyon a sötétben. Viszont önismerettel, Istenhittel mára elmúlt. Azért félsz, mert nem érzed biztonságban magad, sztorikat gyárt közben az agyad, hogy ez meg az fog történni illetve történhet veled. Ezek csak a te agyad szüleményei. Itt persze meg kell különböztetni egy esetleges valódi veszélytől, de az esetek 99,9%-a csak képzelt dolgok. Ezeket kell magadban tudatosítani és onnan kezdve nem fogsz félni. Ez eltarthat egy ideig, de akár elengedheted ezeket a gondolatokat egyszerre is.
2018. jan. 30. 20:27
 7/8 anonim válasza:
Ami sötétben megölhet,az a vilagosban is megölthet. Légy erős! Szálj szembe a félelmeiddel. Ne legyél beszari! Fogad el, hogy van valami a sötétben.
2018. jan. 30. 20:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a válaszokat! :)
2018. jan. 31. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!