Hogyan lehet legyőzni a félelmet?
Lehet, hogy ciki meg minden, de 16 vagyok és nagyon félek a sötétben (leginkább egyedül).
Sokszor próbáltam elhitetni magammal, hogy nincs mitől félni, de nem jött össze, mert újra és újra előtör ez a félelmem.
U.i: soha nem láttam még horrorfilmet, nem is szeretnék (úgyhogy nem ettől van).
Segítséget szeretnék kérni, hogy mitévő legyek.
Én is pontosan ezeket teszem. Például míg kimegyek a konyháig, "kivilágítom" az egész házat, másképp nem vagyok képes rávenni magam, hogy elinduljak.
Köszönöm a választ!
Egyáltalán nem ciki dolog félni a sötétben, hanem a természet beépített védőprogramja.
Őseinket az védte meg a legjobban, ha nappal éltek éjjel féltek. Aki így tett, nagyobb eséllyel élte meg az öregkort.
Nappal gyüjtögettek, vadásztak, de ahogy besötétedett, csendben kellett maradniuk a sötétből előjövő vadállatok miatt, hiszen teljesen esélytelenek voltak ellenük.
A villanyfény imitálja a nappalt, ezért érezzük jól magunkat a fényében, és ezért félünk a sötétben.
Ne érezd rosszul magad ez miatt, ez csak annyit jelent, hogy jók az ösztöneid. ☺️
Annyit tehetsz, hogy a szemedet hozzá szoktatod a sötétséghez (valóban csak lassan megy) és ha többet látsz, csökken a félelmed.
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!