A pozitív gondolkodást, hogy lehet tudatosan gyakorolni?
Árulja már el nekem valaki.
Mától az mondom,hogy sikerülni fog amire még tegnap azt mondtam,hogy nem?
Nincs ez túllihegve? Már ez a pozitív gondolkodás?
A csapból is ez folyik.
Biztos,hogy ez olyan fontos, mint ahogy a cikkekben a kutatók ezt állítják?
A pozitív gondolkodás egy ideológia,ami kiváló menedéket nyújt a hiszékeny,naiv embereknek. Ez az egész nem más mint egy bazi nagy parasztvakítás. Nem attól lesznek pozitív változások,ha minden hülyeséget benyelsz,hanen ha REÁLISAN szemléled az életet. Pl:"lehet hogy most iszonyatszar,de vmit megpróbálok tenni ellene és kimászni belőle."
Nem lesz jobb attól hogy vki a legnagyobb fostot is jónak látja,hanem a gyakorlatban kell megváltoztatni. De a legtöbben túl lusták ehhez,pedig mindenki képes lenne rá. Csak egyszerűbb ilyen mézes-mázos kamueszmékhez menekülni.
Már mindenki ezt szajkózza,hogy felfogás kérdése minden...hát k****ra nem! A körülményknek kell változniuk,mégpedig NEKÜNK KELL változtatni rajta! És ha már nem olyan tré,akkor másképp látjuk a dolgokat,de ahhoz CSELEKEDNI kell nem idióta ábrándokat szőni. Senki nem fog bekopogni az ajtón,hogy "hoztam 1 millió forint kézpénzt".
Tehát előbb a körülmények változnak jobbá, aztán a gondolkodás. Fordítva is lehet csak az csalódáshoz,veszteségérzethez vezet...
Bocs de túl règ figyelem már a dolgok lènyegèt mozgató erőket. A cselekvès következmèny. A legelső a saját kèp. Èn kèp. Ez a gyerekkènt alakul ki. Ez egy szubjektív szörnyeteg sokaknál sajnos. A masodik a világkèp. Amit kialakítunk a valóságról.
A kettő viszonya serdülőkènt, szinkronizálódik. Bármely kèp megváltoztatható bármikor. Kèpzelet alkotta, kèpzelet formálja. Ezek döntik el a gondolataidat, hogy milyenek lehetnek. Olyan mint egy szakasz kèt vège. Az èn kèp az eleje, a világkèp a vège. Ebben a szakaszban születhetnek csak gondolataid. Innen származnak a tudatalatti reakcióid. Tehát a cselekvèsed ezek következmènye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!